kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Me­hi­läi­nen laa­jen­ta­nut Län­si-Poh­jan toi­min­taa

Kaupunginvaltuutetut Mikko Koivulehto ja Alabana Mustafi väittävät (LK 6.12.), että Mehiläinen Länsi-Pohjan tuottamia keskussairaalapalveluita olisi supistettu ja potilaita ohjattaisiin aiempaa enemmän muihin keskussairaaloihin. Tämä ei pidä paikkaansa.

Mehiläinen tuottaa Länsi-Pohjassa kaikki palvelut, jotka siellä tuotettiin ennen ulkoistusta ja on laajentanut toimintaa myös toimenpiteisiin, jotka aiemmin tuotettiin muualla – esimerkiksi vaativat varjoainekuvaukset ja pallolaajennukset. Tämä on johtanut tammi-elokuussa 2019 Oulun yliopistollisen keskussairaalan laskuttamien sydäntoimenpiteiden kustannusten selvään laskuun LPSHP-jäsenkunnille. OYS:n suoritteet alkuvuonna 2019 jäsenkuntien asukkaille ovat vuodeosastohoitopäivien osalta samalla tasolla kuin vastaavalla ajanjaksolla 2018 ja avohoidon suoritteet ovat laskeneet 5 prosenttia vuodesta 2018.