Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Lait­to­muu­det eivät tällä katoa

Kemijärvellä hiertää tarkastuslautakunnan yksimielisesti päättämä erityistilintarkastus. Kaupunginvaltuusto erotti minut tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tehtävistä. En pane sitä niin pahaksi asiaksi, koska kaupungissa tehdyt laittomuudethan eivät mihinkään katoa.

Sekin on merkillistä, että erityistilintarkastusta vastustetaan. Jos asiat on hoidettu lainmukaisesti, ei pitäisi olla pelkoja. Valtuustosalissa tehdään politiikkaa ja oikeussaleissa oikeutta.

Sekin oli merkillistä, että keskustan ja vasemmiston valtuustoryhmät olivat sulautuneet yhteen. Konkaripoliitikko Mauno Kerkelä äänesti ensin erottamista vastaan, kunnes vasemmiston valtuutettu Juha Pikkarainen ojensi häntä, ettei sinun Mauno niin pitänyt äänestää. Ja Maunohan vaihtoi lopussa äänestyskäyttäytymistä.

Jokaisella on oikeus käyttäytyä kokouksissa egonsa mukaisesti, mutta perättömien syytösten levittäminen julkisessa tilaisuudessa taitaa mennä laittomuuden puolelle etenkin, kun syytösten levittäjän velkoja on kaupunginvaltuuston 2017 tilinpäätöksessä "kuitattu lumeen" eli alaskirjattu kaupungin taseesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.