Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kun­nan­joh­ta­ja ja esimies – kunnan voi­ma­va­ra

Näkökulma

Olen seurannut surullisena kotikuntani Kolarin kuulumisia ja sitä, että uuden kunnanjohtajan tulo ei tuonutkaan kuntaan positiivista energiaa. Nyt joudumme lukemaan ikäviä asioita kunnan hallinnon toiminnasta ja erityisesti henkilöstön hyvinvoinnista. Kunnan luottamushenkilöt ja henkilöstö ovat kunnan voimavara, he hoitavat kunnan ja kuntalaisten asioita ja tarvitsevat työllensä kaikkien kuntalaisten tuen.

Kunnallinen demokratia perustuu luottamushenkilöorganisaatioiden toimintaan. Päätöksenteossa toimii selkeä enemmistö perusteinen päätöksentekoprosessi, poliittisista tai henkilökohtaisista mielipiteistä huolimatta. Kunnan toiminta on hidasta. Muutoksia saa aikaan keskustelemalla ja hyvällä yhteistyöllä, vaikka kaikki päätökset eivät ole omasta mielestä oikeita.

Kunnanjohtajan tehtävänä on toimia virassaan kunnan hallintosäännön mukaisesti ja panna toimeen luottamuselinten päätökset. Virkatehtävät hoidetaan ammattitaidolla ilman omaa tunnekuohua, eikä niitä kritisoida julkisuudessa. Kunnanjohtajan tulee olla aina esimerkillinen malli kunnan asioiden tiedottajana.

Miksi Kolarissa tuomitaan vaaleissa valitut monivuotiset päättäjät, jotka ovat tähän asti tehneet työtään kunnan hyväksi? Luottamushenkilöt on valittu demokraattisesti, vaikka eivät kaikkien mieleen olisikaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.