Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kum­mal­lis­ta tu­ki­lo­giik­kaa

Euroopan Keskuspankki (EKP) on ilmoittanut ostavansa yksityisen sektorin sijoitusyhtiöiltä niiden velkakirjoja johtuen koronan aiheuttamista tulomenetyksistä. Taloussanomien toimittaja ihmettelee, miksi muun muassa Citycon ja Kojamo ovat listalla, kun ne eivät ole kriisiyhtiöitä.

Citycon on kieltäytynyt laskemasta vuokria omistamistaan tiloista, joita se on vuokrannut pienyrityksille, vaikka koronavirus on jo aiheuttanut mittavia tulonmenetyksiä niille. Erikoista yhteiskuntavastuuta osoittaa firma! Luulisi heillekin olevan tärkeää, ettei toimivia yrityksiä kannata tappaa muutaman kuukauden viruksen takia. Lypsävää lehmää ei kannata lopettaa, sanoo vanha sananlaskukin.

Kojamon saama tuki tuntuu myös oudolta, koska suurimman osan sen vuokralaisista saama tuki tulee valtiolta asumistukien muodossa. Se on jakanut aiemmin avokätisesti satojen miljoonien osinkoja omistajilleen, joita ovat muun muassa SAK:n suuret jäsenliitot. Asukkaiden äkilliset tulonmenetyksethän korvautuvat juuri asumistuella. Tämä yleishyödyllinen yhteisökin voisi osoittaa solidaarisuutta ja alentaa vuokria pienentämällä vaikka osinkojensa määrää ja osoittaa näin yhteiskuntavastuuta osaltaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.