Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kou­lun­käyn­tiä pom­mi­suo­jas­sa

Rovaniemen sivistyslautakunnan kokouksessa oli taustamateriaalina esillä valmistelijoiden laatimat taulukot lakkautuslistalla olevien koulujen oppilassijoitteluista. Ne löytyvät Kaukon koulun lakkautusesityksen alta. Luvut eivät ole ajantasaiset, vaan oppilasmäärä on laskennan jälkeen kasvanut monessa ikäluokassa, mmun muassa Ounasjoen ensi vuoden ekaluokkalaisissa. Kylälle on muuttanut useita perheitä tämänkin syksyn aikana.

Nivankylän osalta lapset on taulukossa jaettu Ounasjoen ja Ylikylän kouluihin desimaalin tarkkuudella. Esimerkiksi nykyisistä seitsemästä ekaluokkalaisesta 3,6 näyttäisi olevan menossa Sinettään ja loput 3,4 Ylikylään. Desimaalikikkailulla on hämärretty tosiasiat, että ryhmäjakoja tarvitaan, seinät tulevat vastaan ja säästöt hupenevat olemattomiin.

Tähän päälle pyörii lasten keskusteluissa jo hätä siitä, pääsevätkö edes sisarukset samaan kouluun. Eräässä perheessä ekaluokkalaisen kohdalla näyttäisi siltä, että hänen ikäluokassaan väljempää on Sinetässä, mutta saman perheen eskarilaisen ikäryhmässä jo yksikin nivankyläläinen aiheuttaisi siellä ryhmäjaon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.