Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kor­rup­tios­ta on voitava kes­kus­tel­la

Sisäasiainministeriön kuntaosaston entinen päällikkö, varatuomari Juhani Nummela kommentoi (LK 5.5.) toimittaja Eeva-Liisa Hynysen ja emeritusprofessori Pekka Viljasen kirjoittamaa kirjaa Kittilän laki. Hän toteaa: ”Suomen Kuvalehden toimituksen leimaavat artikkelit monistuivat vuosien kuluessa kansalliseen mediaan ja muokkasivat kielteistä kansalaismielipidettä.”

Median tehtävä on seurata julkisen vallan, kuten valtion ja kuntien toimintaa. Se palvelee kansalaisia myönteisesti, eikä kielteisesti. On muistettava, että kunnan toiminnan takia säädettiin jopa ”Lex Kittilä”, joten olisi outoa, elleivät myös muut kuin lainsäätäjä ja tuomioistuimet kiinnittäisi asiaan huomiota – niin poikkeuksellisesta tilanteesta on kysymys.

Nummela toteaa, että kirja ilmestyi kesken hovioikeudessa vireillä olevan Kittilä-prosessin ja että julkistamisen ennen käsittelyä voi nähdä pyrkimykseksi jatkaa vaikuttamista tuomioistuimeen. Hänen mukaansa ”kirjoittajat tuntuvat pyrkivän osallistumaan edelleen maallikkosyyttäjinä oikeudenkäyntiin.” Nummelan olettaisi juristina tietävän, etteivät kirjat tai mielipidekirjoitukset vaikuta tuomioistuimen ratkaisuihin, jotka perustuvat relevantteihin aineistoihin kuten esitutkintapöytäkirjoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.