Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kor­rup­tios­ta on voitava kes­kus­tel­la

Sisäasiainministeriön kuntaosaston entinen päällikkö, varatuomari Juhani Nummela kommentoi (LK 5.5.) toimittaja Eeva-Liisa Hynysen ja emeritusprofessori Pekka Viljasen kirjoittamaa kirjaa Kittilän laki. Hän toteaa: ”Suomen Kuvalehden toimituksen leimaavat artikkelit monistuivat vuosien kuluessa kansalliseen mediaan ja muokkasivat kielteistä kansalaismielipidettä.”

Median tehtävä on seurata julkisen vallan, kuten valtion ja kuntien toimintaa. Se palvelee kansalaisia myönteisesti, eikä kielteisesti. On muistettava, että kunnan toiminnan takia säädettiin jopa ”Lex Kittilä”, joten olisi outoa, elleivät myös muut kuin lainsäätäjä ja tuomioistuimet kiinnittäisi asiaan huomiota – niin poikkeuksellisesta tilanteesta on kysymys.

Nummela toteaa, että kirja ilmestyi kesken hovioikeudessa vireillä olevan Kittilä-prosessin ja että julkistamisen ennen käsittelyä voi nähdä pyrkimykseksi jatkaa vaikuttamista tuomioistuimeen. Hänen mukaansa ”kirjoittajat tuntuvat pyrkivän osallistumaan edelleen maallikkosyyttäjinä oikeudenkäyntiin.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.