lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kit­ti­läs­sä kaikki hyvin

Lapin Kansa esittää (pääkirjoitus 4.9.) luottamuspaikkajaon jonkinlaisena kostona. Näinhän ei ole, vaan kyseessä on korjausliike. Missään muussa kunnassa koko kunnallisen päätöksenteon historiassa ei ole valtion toimesta sotkettu kunnallista päätöksentekoa pitämällä valtuutettuja laittomasti poissa päätöksenteosta, kun luottamuspaikkoja on jaettu. On itsestään selvää, että valtion intervention vaikutukset piti perua. Tämän toimen kannalla olivat nekin, joita ei oltu hyllytetty.

Pääkirjoituksessa annetaan ymmärtää, että omk-ryhmä olisi jonkinlainen uhri ja ilkeä enemmistö ylläpitäisi torailua muun päätöksenteon kustannuksella. Tämä on jokseenkin päinvastoin kuin on asioiden todellinen tila. Kittilässä on moni suuri asia mennyt eteenpäin, muun muassa uuden koulun suunnittelu. Myös valtuustoaloitteita on käsitelty valtava määrä, ja osa on mennyt läpikin – kuten itse tekemäni aloite sosiaalisesta luototuksesta, jonka Kittilä otti käyttöön.