työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kes­ki­tal­vi hou­kut­taa lait­to­maan hir­ven­pyyn­tiin

Hirvenpyynti päättyy pian. Pyyntiaika on monen metsästäjän mielestä ollut liian pitkä. Entinen käytäntö pitää ottaa käyttöön jo heti ensi syksynä, jolloin metsästys alkaisi syyskuun viimeisenä lauantaina ja päättyisi 31.12. Peuroja voisi pyytää tammikuun loppuun asti. Hirven kiimarauhoitus tulee jättää pois. Enontekiöllä, Inarissa, Muoniossa ja Utsjoella hirven pyyntiaika olisi 1.–20.9. ja 11.10.–30.11.

Hirvenmetsästys puhuttaa, kun samanhenkiset henkilöt kohtaavat. Se on hieno harrastus, kunhan vain pysyisi puhtaasti luvallisena. Joukossa on aina metsästäjiä, jotka eivät noudata metsästyksen lakeja ja sääntöjä. Luvattomat metsästäjät erottuvat nopeasti luvallisista metsästäjistä, jotka pyynnissä noudattavat sääntöjä.

Kun haluaa löytää hirvenmetsästäjiä, jotka erottuvat negatiivisesti muusta porukasta, paras ajankohta on liikkua metsäautoteiden varsilla aamu- ja iltahämärissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.