Kolumni: Ketä vi­ran­omais­ten niu­kal­la tie­do­tus­lin­jal­la Maa­han­muut­to­vi­ras­ton uk­rai­na­lai­sia kos­ke­vas­sa pää­tök­ses­sä lopulta suo­jel­tiin?

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kenen etua kar­va­lak­ki­lä­he­tys­tö ajaa?

Lapin Kansa uutisoi (9.3.) vaelluskalojen palauttamisesta Kemijoen vesistöön kalatalousalueiden ja Lapin vapaa-ajankalastajien näkökulmasta sekä ”karvalakkilähetystön” ministereille antaman viestin johdosta. Lähetystö on vastannut uutiseen jo kahdesti.

Kirjoituksissa väitetään, että ”Kemijoen kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajan kalastajat vastustavat lohen nousua”. Uutisesta selviää, että näin ei ole. Kalatalousalueet kirjaavat viranomaisen hyväksymiin käyttö- ja hoitosuunnitelmiinsa toisiinsa nähden linjassa olevat alueelliset vaelluskalastrategiansa toteutuksineen. Se tarkoittaa kaikkea muuta kuin vastustamista. Vaelluskala-asiaa viedään eteenpäin erilaisten selvitysten ja tutkimusten avulla ja ne tehdään usein Luonnonvarakeskuksen toimesta. Työ on pitkäjänteistä ja sen lopullisia tuloksia tuskin rajallisen elämämme puitteissa tulemme näkemään.

Olli-Pekka Salminen kirjoittaa (LK 11.3.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.