kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kenen etua kar­va­lak­ki­lä­he­tys­tö ajaa?

Lapin Kansa uutisoi (9.3.) vaelluskalojen palauttamisesta Kemijoen vesistöön kalatalousalueiden ja Lapin vapaa-ajankalastajien näkökulmasta sekä ”karvalakkilähetystön” ministereille antaman viestin johdosta. Lähetystö on vastannut uutiseen jo kahdesti.

Kirjoituksissa väitetään, että ”Kemijoen kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajan kalastajat vastustavat lohen nousua”. Uutisesta selviää, että näin ei ole. Kalatalousalueet kirjaavat viranomaisen hyväksymiin käyttö- ja hoitosuunnitelmiinsa toisiinsa nähden linjassa olevat alueelliset vaelluskalastrategiansa toteutuksineen. Se tarkoittaa kaikkea muuta kuin vastustamista. Vaelluskala-asiaa viedään eteenpäin erilaisten selvitysten ja tutkimusten avulla ja ne tehdään usein Luonnonvarakeskuksen toimesta. Työ on pitkäjänteistä ja sen lopullisia tuloksia tuskin rajallisen elämämme puitteissa tulemme näkemään.

Olli-Pekka Salminen kirjoittaa (LK 11.3.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.