lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kenen etua kar­va­lak­ki­lä­he­tys­tö ajaa?

Lapin Kansa uutisoi (9.3.) vaelluskalojen palauttamisesta Kemijoen vesistöön kalatalousalueiden ja Lapin vapaa-ajankalastajien näkökulmasta sekä ”karvalakkilähetystön” ministereille antaman viestin johdosta. Lähetystö on vastannut uutiseen jo kahdesti.

Kirjoituksissa väitetään, että ”Kemijoen kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajan kalastajat vastustavat lohen nousua”. Uutisesta selviää, että näin ei ole. Kalatalousalueet kirjaavat viranomaisen hyväksymiin käyttö- ja hoitosuunnitelmiinsa toisiinsa nähden linjassa olevat alueelliset vaelluskalastrategiansa toteutuksineen. Se tarkoittaa kaikkea muuta kuin vastustamista. Vaelluskala-asiaa viedään eteenpäin erilaisten selvitysten ja tutkimusten avulla ja ne tehdään usein Luonnonvarakeskuksen toimesta. Työ on pitkäjänteistä ja sen lopullisia tuloksia tuskin rajallisen elämämme puitteissa tulemme näkemään.