pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kenen etua kar­va­lak­ki­lä­he­tys­tö ajaa?

Lapin Kansa uutisoi (9.3.) vaelluskalojen palauttamisesta Kemijoen vesistöön kalatalousalueiden ja Lapin vapaa-ajankalastajien näkökulmasta sekä ”karvalakkilähetystön” ministereille antaman viestin johdosta. Lähetystö on vastannut uutiseen jo kahdesti.

Kirjoituksissa väitetään, että ”Kemijoen kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajan kalastajat vastustavat lohen nousua”. Uutisesta selviää, että näin ei ole. Kalatalousalueet kirjaavat viranomaisen hyväksymiin käyttö- ja hoitosuunnitelmiinsa toisiinsa nähden linjassa olevat alueelliset vaelluskalastrategiansa toteutuksineen. Se tarkoittaa kaikkea muuta kuin vastustamista. Vaelluskala-asiaa viedään eteenpäin erilaisten selvitysten ja tutkimusten avulla ja ne tehdään usein Luonnonvarakeskuksen toimesta. Työ on pitkäjänteistä ja sen lopullisia tuloksia tuskin rajallisen elämämme puitteissa tulemme näkemään.