Koronarajoitukset: Ko­ro­na­mi­nis­te­ri­työ­ryh­mä pidensi ruo­ka­ra­vin­to­loi­den au­ki­olo­ai­ko­ja kol­mel­la tun­nil­la – mi­nis­te­reil­lä haluja jatkaa ra­joi­tus­ten ke­ven­tä­mis­tä myös esi­mer­kik­si teat­te­reis­sa ja kun­to­sa­leil­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Käytä muo­vi­kas­si loppuun

Muovia tarvitaan ja monessa paikassa se on muodostunut korvaamattomaksi, kuten pakkausmateriaalina. Muovin käyttöön ja kierrättämiseen liittyy ongelmia, joita ei ole kyetty ratkaisemaan. Maailma näyttää vähitellen hukkuvan muoviin. Muovihiukkaset tunkeutuvat luonnon ekosysteemiin, eikä seurauksia ei tiedä kukaan.

EU on voimaton muoviongelman edessä. Miljoonia tonneja muovijätettä on rahdattu Kiinaan, missä sitä yritetään epätoivoisesti polttaa, kun muutakaan tapaa hävittämiseen ei ole. Kehitysmaat kippaavat muovijätteensä mereen. Muovin kierrätys on hankalaa, koska muovilaatuja on paljon. Kaikkia ei edes pysty kierrättämään. Ruoan pakkaamiseen käytetty muovi sisältää useimmiten niin paljon epäpuhtauksia, että myöhempi hyötykäyttö on mahdotonta.