lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kar­va­lak­ki­lä­he­tys­tö maa­kun­tien asialla

Jorma Kaaretkoski kritisoi (LK 19.3.) karvalakkilähetystön agendaa koskien lohen nousua Kemi- ja Ounasjokeen. Lähetystö ei ole todennut, kuten hän väittää, että "Kemijoen kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajankalastajat vastustavat lohen nousua”. Esitin vain kysymyksen, että ”vastustavatko kalatalousalueet ja Lapin vapaa-ajan kalastajat lohen nousua Kemijokeen" (LK 11.3.).

Mitä tulee lähetystön intressiin ministeritapaamisissa, kyse ei ollut vain vaelluskalojen noususta Kemi- ja Ounasjokeen, vaan myös jokivarsien elinvoimasta, tulevaisuudesta, matkailusta, työllisyydestä, yrittäjyydestä, palvelualojen vireydestä, kiinteistöjen arvonnoususta ja lisääntyvästä vapaa-ajan rakentamisesta, muutaman positiivisen seikan mainitakseni. Lohen nousulla on Lapille vain positiivisia vaikutuksia etenkin, kun Kemijoki Oy:n omistajien hyödyt valuvat Kehä III:n sisäpuolelle ja haitat jäävät Lappiin.