pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Hyl­kei­tä on pian Tor­nion­joes­sa­kin

Olipahan Lapin Kansassa melkoinen kuva hylkeiden ja norppien aterioinnista. On tiedetty jo aiemminkin, että niille kelpaavat vain parhaat kalat, joita voisi ihminenkin syödä. Taimen nautitaan ensin, lohi sen jälkeen ja jos ei parempaa ole saatavilla, sitten mäti-siika. Eräs edustaja kirjoitti, etteivät nämä tuholaiset saa kuin ahvenen kiinni - ahvenen ajatuksia. Näkihän kuvastakin, että leveäkylkinen ”roskakala” oli jätetty rauhaan. Lieneekö säästelty jälkiruuaksi.

Melkoinen on norppakanta meressä. Jos niissä on 3 000 sukukypsää, jokainen osaa laskea, paljonko ne lisääntyvät vuodessa. Pyyntilupia on vain 300. Tällä vauhdilla norppia alkaa olla kohta Tornionjoessakin, hylkeet vielä lisäksi.

Televisiossa haastateltiin erästä sivistysvaltion kalastajaa, olikohan Alaskassa.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa