Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ei leimata tois­tem­me nä­ke­myk­siä

Samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkiminen on keskusteluttanut yhteiskunnassa ja kirkossa sekä viime päivinä Lapin Kansassakin 29.8. ja 2.9.). On hyvä, että keskustellaan, olipa kysymyksessä asia kuin asia, ja tämä aihe ei liene vähäpätöisimpiä.

Heikoille jäille lähdemme silloin, jos alamme leimata toisenlaista näkemystä kuin oma edustaa. Sellaista aistin mielipidekirjoituksessa "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" (LK 2.9.). Olisi tärkeämpää pysähtyä pohtimaan sitä, mitä ymmärretään sanalla "kirkko" tai "sanoma". Olisi palattava juurille, joka luterilaisen kirkon "sola scriptura" (yksin kirjoitukset) ajattelussa tarkoittaa syventymistä Raamatun ilmoitukseen, eikä niinkään – apostoli Paavalin sanaa lainaten – mukautumista tämän maailman menoon.

Apostoli kyllä kehottaa, että "muuttukaa, uudistukaa mieleltänne", mutta jatkaa: "niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.