Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Aut­ta­jil­le­kin löy­dyt­tä­vä apua

Kolumnissaan ”Unohdetut sankarit” (LK 20.2.) pääkirjoitustoimittaja Petteri Holma ilmaisee kiitollisuutensa tuntemattomalle hätäkeskuspäivystäjälle ja nostaa esille ambulanssien ensihoitajien sekä paloautojen peruspelastajien työn arvon merkityksen. Palaute on varmasti paikallaan ja antaa voimia heille, jotka terveydenhuollon ja pelastustyön parissa toimivat.

Jäin miettimään traumaperäisestä stressihäiriöstä, josta hätäkeskuspäivystäjät kärsivät. Vastuu painaa varmasti, kun on kysymys potilaan konkreettisesta hädästä, kuolemanpelosta sekä omaisen tai muun auttajan avuttomuuden tunteesta. On toimittava oikein ja johdonmukaisesti kyetäkseen auttamaan paniikissa olevia ihmisiä.

Nykyään traumaperäisten stressihäiriöiden syntymistä pyritään ehkäisemään läpityöstämällä traumaattiset kokemukset mahdollisimman pian työyhteisön kriisipalavereissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.