pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Airbnb-ma­joit­ta­ja, älä luo kopiota ho­tel­lis­ta

Näkökulma

”Otetaanko majoitus hotellista vai yövytäänkö Airbnb:ssä?” Kysymys, jota monet matkailijat pohtivat miettiessään majoitusta. Alkujaan ajatuksesta oman asunnon muille jakamisesta lähtenyt jakamistalouden palvelu Airbnb onkin nykyään yksi suosituimmista majoituspalveluista.

Airbnb on ollut viime vuosina monien huulilla niin hyvässä kuin pahassakin. Asuntojen lyhytaikainen vuokraus on kasvanut kansainvälisesti ja osoittautunut keskustelua herättäväksi aiheeksi myös Lapissa. Järjestelmällisen majoitustoiminnan yleistyessä Airbnb:ssä on tarpeellista puntaroida sitä, mitä matkailijat oikeasti odottavat majoitukselta. Haluavatko matkailijat kopion hotellista vai kokea yhteisöllisen jakamistalouden palvelun?