Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ää­nes­tä­jä on lain­suo­ja­ton

Perustuslaissa lausutaan, että kansanedustaja on velvollinen noudattamaan oikeutta ja totuutta. Käytännössä lain velvoite ei ole kansanedustajia sitonut, vaan se on osoittautunut, kirjailija Kalle Päätalon isän Hermannin sanontaa lainatakseni, kaitaiseksi asiaksi.

Saamatta on jäänyt pääministeri Antti Rinteen eläkeläisille lupaama 100 euron korotus eläkkeeseen. Vanhusten hoitajamitoitus näyttää siirtyvän vuoteen 2023, mikä tarkoittaa, että seuraava hallitus joutuu hallituksen hoitajamitoituksen rahoittamaan. Kaiken lisäksi näkemykset kustannuksista ovat ristiriitaiset. Kuntaliiton mukaan 0,7 henkilöstömitoitus nostaa kustannuksia 470 miljoona euroa 2023 alkaen, jos tehostetussa palveluasumisessa olevien osuus pysyy ennallaan. Sosiaali- ja terveysministeriö arvioi kustannuksiksi 233 miljoonaan euroa vuodessa. Uusi hoitajamitoitus piti olla vain tunnin juttu, kuten ministeri Krista Kiuru ennen eduskuntavaaleja julisti. Kuinka tässä näin kävi, että lakiluonnos on vasta lausunnolla ja astuu voimaan vasta 2023?

Kiuru julkisti 15.10.,

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.