Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lois­to­kau­den pe­lan­nut Lauri Mark­ka­nen ehdolla NBA:n vuoden ke­hit­ty­neim­mäk­si pe­laa­jak­si

Arvokkaimman pelaajan palkinnosta kisaavat Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid ja Nikola Jokic.

Lauri Markkanen on ehdolla NBA:n vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.
Lauri Markkanen on ehdolla NBA:n vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.
Kuva: GEORGE FREY

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen on ehdolla koripallon NBA-liigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Markkanen on takonut kuluvalla kaudella kovia pisteitä Utah Jazzissa ja osallistunut myös liigan tähdistöotteluun.

Suomalainen kisaa tittelistä New York Knicksin Jalen Brunsonin ja Oklahoma City Thunderin Shai Gilgeous-Alexanderin kanssa.

NBA julkisti finalistikolmikot kaikkiaan seitsemässä palkintokategoriassa.

Kunnianosoituksista tavoitelluimman, liigan arvokkaimman pelaajan palkinnon saa tänä vuonna joko Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo, Philadelphia 76ersin Joel Embiid tai Denver Nuggetsin Nikola Jokic.

Embiidille palkinto olisi ensimmäinen laatuaan, mutta hänen kilpakumppaneillaan on kummallakin jo kaksi voittoa vyöllään. Kahtena edeltävänä vuonna palkinnon voitti Jokic, kun taas Antetokounmpo nappasi kunnian tuota edeltävinä kahtena vuonna.

Kreikkalainen Antetokounmpo luotsasi tänä vuonna tähdistöottelussa joukkuetta, jonka riveissä nähtiin myös Markkanen.

Markkanen ei ole ainoa ehdolle päässyt Jazz-pelaaja, vaan joukkuetoveri Walker Kessler on ehdolla vuoden tulokkaaksi. Hänellä ovat vastassaan Orlando Magicin Paolo Banchero ja Oklahoma City Thunderin Jalen Williams.

Markkasella NBA-uran paras kausi

Markkanen, 25, pelasi NBA-uransa ylivoimaisesti parhaan kauden. Suomalaisen pistekeskiarvo nousi 25,6:een, ja hän jäi esimerkiksi tammikuussa vain pisteen päähän 50 pisteen rajapyykistä.

Markkasen ja hänen seuransa Utah Jazzin kausi päättyi viime viikonloppuna runkosarjan loputtua, kun Jazz jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Vaikka pudotuspeleihin ei irronnutkaan paikkaa, sujui Jazzin kausi ennakko-odotuksia paremmin. Seuran saldo kauden 82 runkosarjaottelusta oli 37 voittoa ja 45 tappiota. Joukkue jäi kolmen voiton päähän pudotuspelien viimeisestä karsintapaikasta.

Jazz sijoittui länsilohkossa 12:nneksi.

Markkanen suuntaa seuraavaksi asepalvelukseen, joka hänen on määrä aloittaa maanantaina Puolustusvoimien urheilukoulussa.