Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää ve­ro­eu­ro­ja Lappiin

Vaalien alla ei kannata lupailla liikoja, ettei tule lupauksen antajan maine ja voi totuudessakin pysyä. Kun ehdokkaalta kysytään jotain, pitäisi pystyä vastaamaan kysymykseen, eikä alkaa puhua jostain muusta.

Olen toisen kerran kansanedustajaehdokkaana. Kierrellen toreilla ja tapahtumissa. Teemoina olen pitänyt sekoitevelvoitteen suurimmasta osasta luopumista ja turpeen palauttamista takaisin tuotantoon eri tavoin. Etenkin sekoitevelvoite kohottaa kaikkia kustannuksia ja siitä kärsii sitä enemmän mitä pienemmät ovat tulot. Maanteiltä kerätään veroina ja muina maksuina kohtuuttoman suuri potti yhteiskuntaan ja vain pieni osa siitä palautuu maanteiden infrojen hoitoon, varsinkaan Lappiin.

Koulutuksen arvostus on mennyt lähes koko ajan huonompaan suuntaan kera ajokorttiuudistuksien ja taksipalveluiden. Kunnilta ja kaupungeilta on leikkautunut lisää varoja pois sivistystoimista. Lappiin pitää saada lisää euroja vaikkapa tuulivoiman ja kaivosten ansioista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.