Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lisää aluksia Itä­me­ren lii­ken­tee­seen kesäksi – va­rus­ta­mot toi­vo­vat, että ro­ko­tus­to­dis­tuk­sen kanssa pääsisi lai­va­mat­kal­le

Itämerellä liikennöivät varustamot alkavat vähitellen palauttaa laivoja liikenteeseen. Katkokset Helsingin ja Tukholman välisessä liikenteessä jatkuvat suurelta osin, mutta Helsingin reitin laivoille on ideoitu uusia kohteita. Varustamojen mielestä rokotustodistuksen kanssa pitäisi saada matkustaa.

Silja Serenade on seissyt viime syyskuusta asti Turun satamassa. Alus palaa liikenteeseen 4. kesäkuuta.
Silja Serenade on seissyt viime syyskuusta asti Turun satamassa. Alus palaa liikenteeseen 4. kesäkuuta.
Kuva: Jane Iltanen

Tallink Silja palauttaa pitkän poissaolon jälkeen Silja Serenade-aluksen liikenteeseen kesäkuun alussa. Laiva on seissyt Turun satamassa viime syyskuusta lähtien. Ensin Serenade tekee yhden yön Helsinki-Tallinna risteilyjä vain Suomesta lähteville matkustajille ilman maissa käyntiä Tallinnassa.

– Serenade ei ole koskaan liikennöinyt Tallinnaan, joten sillä on uutuusarvoa, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita