Työtaistelut: SAK ja jä­sen­lii­tot aloit­ta­vat po­liit­ti­set työ­tais­te­lu­toi­met ensi vii­kol­la – EK:n Hä­kä­mies toi­min­ta­päi­vis­tä: Ää­rim­mäi­sen huo­les­tut­ta­vaa

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen en­sim­mäi­nen bud­jet­ti jatkaa valtion vel­kaan­tu­mis­ta en­ti­seen tahtiin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lin­tu­lau­dal­la: Herk­ku­kak­ku maistuu tiai­sil­le


Rasvasta ja siemenistä valmistettu kakku maistuu talitiaiselle. Tässä kakussa on mukana myös punaherukoita ja mustikoita.
Rasvasta ja siemenistä valmistettu kakku maistuu talitiaiselle. Tässä kakussa on mukana myös punaherukoita ja mustikoita.
Kuva: Sirpa Ulkuniemi

Tiaisille on usein tarjolla juhla-ateria Sirpa Ulkuniemen pihapiirissä Korkalovaarassa. Ulkuniemi valmistaa linnuille herkkukakkua, joka maistuu varsinkin talitiaisille.

– Myös sinitiaiset käyvät sitä nokkimassa, Ulkuniemi kertoo.

Herkkukakun resepti on helppo. Kattilassa sulatetaan rasvaa ja sekaan heitetään jyviä ja pähkinöitä. Mukaan voi laittaa myös marjoja.

Seos kaadetaan kuumaa kestävään astiaan ja sen annetaan jähmettyä. Kovettunut kakku irrotetaan muotista ja laitetaan tarjolle lintujen ruokintapaikalle.

– Tärkeää on käyttää suolatonta rasvaa, esimerkiksi munkkirasvaa. Kasvirasva maistuu linnuille hyvin, mutta eläinrasva olisi ehkä jopa vielä maittavampaa, Ulkuniemi arvelee.

Mitä sinun lintulaudallasi tai lintujen ruokintapaikalle tapahtuu? Mitä lintuja siellä käy ja minkälainen eväs niille maistuu?

Uusi Rovaniemi julkaisee lukijoiden kuvia Lintulaudalla-sarjassa. Kun lähetät kuvan, kerrothan ainakin, mitä lintuja kuvassa on sekä missä ja milloin kuva on otettu. Liitä mukaan myös nimesi ja postiosoitteesi.

Julkaistusta kuvasta saat palkinnoksi elokuvalipun. Lehdelle jää jatkuva julkaisuoikeus julkaistuihin kuviin.

Lähetä lintukuvasi osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.