Mainos

Li­ki­lii­ke-pääl­lik­kö Marika Tiik­ka­ja: "Pai­kal­li­set, toi­mi­taan yh­tei­sek­si hyväksi poik­keus­ti­lan­tees­sa"

Likiliikkeen yhtiökokous 2019.
Likiliikkeen yhtiökokous 2019.
Kuva: Petri Teppo

Erittäin poikkeuksellisien viime aikaisten tapahtumien sekä nykytilanteen vuoksi Likiliike vetoaa nyt erityisesti teihin kaikkiin paikallisiin. Olette avainasemassa siinä, kuinka meidän oman kaupunkimme yritystarjonta on saatavilla vielä tulevaisuudessakin.

Useat pienyrittäjät ovat kokeneet rajun muutoksen kuluneen viikon aikana omassa liiketoiminnassaan. Kyseessä ovat juuri ne teitä lähellä olevat yrittäjäperheet, yksinyrittäjät, ehkä naapurisi, tuttavasi, sukulaisesi tai ehkäpä juuri oma perheesi.

Mikäli olet terve, suosi ja käytä erityisesti paikallisia yrityksiä. Autetaan toinen toisiamme pääsemään yli näistä haastavista ajoista.

Harkitse siis tarkkaan, minne askeleesi suuntautuvat näinä aikoina asioidessasi eri palvelujen äärellä. Paikalliset yrittäjät voivat kokea todellista ahdinkoa, joka aiheutuu heistä riippumattomista syistä. Samalla haluamme huomauttaa, että juur nyt suuret väkijoukot eivät ole otollisimpia paikkoja joihin hakeutua – löydät tuotteet ja palvelut myös pienimmiltä yrittäjiltä.

Oletko pohtinut, voitko tässä tilanteessa auttaa paikallisia tuottajia ja ostaa tuotteet suoraan heiltä? Olemme omalta osaltamme viestineet yrittäjäjäseniämme pohtimaan heidän palveluitaan uudella tavalla, jotta juuri Sinä ja perheesi voisitte poikkeustilasta huolimatta saada erinomaista palvelua. Omalta osaltasi kuluttajana voit myös haastaa yrittäjiä – tarvitsetko jotain, haluatko antaaa yrittäjille vinkkejä toimintaan? Kerro se ihmeessä, yrittäjät ovat todella innovatiivisia ja ottavat varmasti mielellään vinkit vastaan.

Tilanne on vaikea, mutta tästä pääsemme eteenpäin YHDESSÄ. Tehdään vastuullisia ratkaisuja liikkumisen suhteen suositusten mukaisesti, mutta pyydämme, että pidätte mielessänne myös vastuullisuuden näkökulman rakkaan kaupunkimme elinvoimaisuuden näkökulmasta.

Toivotamme kaikille yrittäjille ja yhteisöille perheineen jaksamista sekä paljon voimia. Samaa haluamme toivottaa myös kaikille paikakkuntalaisille, ihanille rovaniemeläisille. Aihe koskettaa meitä kaikkia, joten yhteen hiilleen puhaltaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Kun siis asioitte, asioikaa paikallisessa liikkeessä. Pidetään Likiliike-ajattelu nyt entistä suuremmassa osassa – omalla toiminnallasi voit todellakin vaikuttaa!

Marika Tiikkaja

Likiliike-päällikkö

Näin paikalliset Likiliikkeet tarjoavat palvelujaan poikkeustilan aikana, lue lisää >>>

-
Likiliike johtoryhmän puheenjohtaja Mirkka Koskelainen jäsenille: ”Likiliike elää kanssasi kriisissä”

Arvoisa Likiliike yrittäjäyhteisön jäsen,

Meneillään oleva odottamattoman laaja poikkeustila koko Suomessa on nostanut Rovaniemen Likiliikkeen yrittäjäyhteisön täysin uuteen valoon. Jokaisen yrittäjän ensisijainen tehtävä on nyt turvata oman liiketoimintansa jatkuvuus parhaalla mahdollisella tavalla. Näiden toimien lisäksi muistamme myös olla toistemme tukena todellisella Likiliike sydämellä.

Juuri nyt on aika korostaa yhteisöllisyyttä, me-henkeä ja osoittaa todellista Likiliike-ajattelua sekä oman, että kaikkien yrittäjätovereiden puolesta. Toivon, että tulette jäseninä mukaamme vastuulliseen viestintään paikallisten yritysten puolesta. Haluamme tuoda kaupunkilaisille esiin sen, kuinka tärkeää juuri nyt on harkita entistä syvemmin omaa kuluttamistaan ja suunnata kaikki mahdolliset hankinnat takuulla paikallisilta yrityksiltä ja yrittäjiltä – niin kriisin keskellä kuin sen jälkeenkin.

Likiliikkeen johtoryhmän kesken olemme käyneet läpi Likiliikkeen toimintoja poikkeustilanteessa.

Tässä tiivistelmä toimistamme tiedoksi jäsenillemme:

– Kaikki tilaisuudet ja tapahtumat perutaan tai siirretään.

– Sääntömääräinen kevätkokous 2.4.2020 siirretään pidettäväksi myöhempään ajankohtaan.

– Likiliike on aktiivinen toimija paikallisesti yhteistyössä Rovaniemen Yrittäjät ry:n, Rovaniemen kaupungin sekä sen  viestintäyksikön kanssa, sekä muiden olennaisten verkostojen kanssa.

– Likiliike tuottaa vastuullista viestintää kohdistuen paikallisille kuluttajille.

– Likiliike panostaa enemmän taloudellista resurssia lisätäkseen kattomarkkinoinnin osuutta. Näin voimme osaltamme korostaa paikallisia yrityksiä vahvemmin vaikeassa tilanteessa.

– Nyt viimeistään on aika antaa paikallisuuden näkyä omassa yrityksessäsi.

– Likiliike-päällikkö on ohjeistettu etätyöhön ainakin 13.4. saakka

– Likiliike kylässä -vierailut keskeytetään, puhelinneuvontaa jäsenyydestä tarjolla normaalisti arkisin klo 8-16 välillä

– Muihin, kuin tapahtumiin ja tilaisuuksiin liittyvä työ koskien Likiliike organisaation toimintaa jatkuu niin normaalisti, kuin vallitsevassa tilanteessa on mahdollista.

Suomen Yrittäjät valtakunnallisena järjestönä huolehtii herkeämättä yritysten puolesta kaikista edunvalvonnallisista asioista tässä haastavassa tilanteessa. Löydät kaikki tiedot näistä toimenpiteistä sekä runsaasti ohjeistusta täältä>>>.

Voimia ja jaksamista teille kaikille. Toinen toistamme tukien selätämme tämän haastavan ajanjakson.

Liikuttavin terveisin,

Mirkka Koskelainen

yrittäjä, puheenjohtaja Likiliike johtoryhmä