Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lii­ken­teen ja il­mas­ton jät­ti­hank­keis­ta pi­de­tään alueel­li­set infot – hal­li­tus lupaa kuulla kan­sa­lais­mie­li­pi­teet tar­kas­ti

Hallituksen liikennesuunnitelmista ja ilmastolain uudistuksesta kerrotaan kansalaisille eri puolella Suomea. Alueelliset yleisötilaisuudet pidetään tammi-maaliskuun aikana. Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman pitäisi olla valmis vuonna 2023.

Kaksi isoa Sanna Marinin (sd.) hallituksen hanketta eli valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021–2032 ja ilmastolain uudistus nytkähtävät eteenpäin nyt tammikuussa.

Suomen ensimmäisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelusta järjestettiin keskustelutilaisuus perjantaina. Alueellisten tapaamisten vuoro on maaliskuussa.

Ilmastolaista pidetään avoin yleisötilaisuus Oodi-kirjastossa Helsingissä keskiviikkona. Sitä seuraavat yleisötapahtumat tammikuussa kirjastoissa eri puolilla Suomea.

Sekä liikennejärjestelmäsuunnitelman että ilmastolain uudistuksen pitäisi valmistua ensi vuonna.

Liikennejärjestelmäsuunnitelmassa käydään läpi Suomen liikennejärjestelmä liikenneverkoista palveluihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.