Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Li An­ders­so­nin lapsi syntyi tällä vii­kol­la – "Nyt hän on täällä, ja me olemme maail­man on­nel­li­sim­mat"

Vanhempainvapaansa ajaksi opetusministerin tehtävästä eronnut Li Andersson (vas.) kertoi lapsensa syntymästä sosiaalisessa mediassa.

Li Andersson (vas.) kertoi julkisuudessa raskaudestaan syyskuussa. Hän palaa opetusministeriksi vanhempainvapaansa jälkeen.
Li Andersson (vas.) kertoi julkisuudessa raskaudestaan syyskuussa. Hän palaa opetusministeriksi vanhempainvapaansa jälkeen.
Kuva: Arttu Laitala

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Li Andersson on saanut lapsen tällä viikolla. Andersson kertoi asiasta torstaina Instagramissa, jossa kuvanottopaikaksi oli merkitty Turun yliopistollinen keskussairaala.

– Maailman ihanin olento saapui tällä viikolla maailmaan vaikka hän itse ehkä mieluummin olisi jatkanut turvallisessa kokohoidossa kohdussa. Mutta nyt hän on täällä, ja me olemme maailman onnellisimmat, Andersson kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Ruotsinkielisessä tekstissä Andersson kirjoittaa lapsesta pronominilla "hon", joka viittaa tyttövauvaan. Andersson jakoi saman kuvan ja tekstin myös Facebookissa.

Syyskuun alussa raskaudestaan kertonut Andersson pyysi vanhempainvapaansa ajaksi eroa opetusministerin tehtävästä. Hänen tilalleen opetusministeriksi nimitettiin joulukuussa kansanedustaja Jussi Saramo (vas.).

Onnitteluja sosiaalisessa mediassa

Tuoreet vanhemmat Li Andersson ja tämän avopuoliso, entinen jääkiekkoilija Juha Pursiainen ovat saaneet runsaasti onnitteluja sosiaalisessa mediassa.

Facebookissa Anderssonin päivitykseen on tullut noin 4 500 kommenttia. Vasemmistoliitosta esimerkiksi kansanedustaja Paavo Arhinmäki, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sekä entinen europarlamentaarikko Merja Kyllönen ovat onnitelleet vanhempia perheenlisäyksestä Facebookissa.

Twitterissä hallituskumppaneista onnittelunsa ovat julkaisseet esimerkiksi pääministeri Sanna Marin (sd.) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk). Myös muiden hallituspuolueiden puheenjohtajat sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rk.) onnittelivat vanhempia Twitterissä.


 

Andersson kiitti onnitteluista Twitterissä.

– Lämpimät kiitokset kaikille onnitteluista, emme voisi olla onnellisimpia Juhan kanssa. Nyt vuorossa uuden opettelua ja ihmettelemistä yhdessä sekä maailman söpöimmän tuhinan kuuntelua.