Ilmasto: Ark­ti­nen alue on läm­men­nyt neljä kertaa no­peam­min kuin maa­pal­lo kes­ki­mää­rin

Kuvagalleria: 80 vuoden ta­kai­sia ja­lan­jäl­kiä pitkin – va­la­mars­si vie Ivalon ra­ja­jää­kä­ri­komp­pa­nian alok­kaat et­si­mään ra­jo­jaan

Pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät päätti ottaa ai­ka­li­sän totuus- ja so­vin­to­ko­mis­sion jatkon suhteen – ilman luot­ta­mus­ta ko­mis­sion työn jat­ka­mi­nen on mah­do­ton­ta

Tilaajille

Li An­ders­so­nin asema on vankka – Puo­lueel­ta ja ää­nes­tä­jil­tä riittää tukea, joten va­sem­mis­to­lii­tos­sa vaihtui ai­noas­taan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja

Vasemmistoliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan paikalle valittiin tunnettu Nato-jäsenyyden vastustaja. Puheenjohtaja Anderssonille ei puoluekokouksessa noussut haastajaa.

Li Andersson valittiin itseoikeutetusti jatkokaudelle vasemmistoliiton puheenjohtajana. Puoluekokousväki kukitti Anderssonin Porissa lauantaina iltapäivällä.
Li Andersson valittiin itseoikeutetusti jatkokaudelle vasemmistoliiton puheenjohtajana. Puoluekokousväki kukitti Anderssonin Porissa lauantaina iltapäivällä.
Kuva: Jori Liimatainen

Vasemmistoliiton puheenjohtajana jatkava Li Andersson on purjehtinut koko poliittisen uransa vinhassa myötätuulessa. Hän keräsi näyttävää julkisuutta jo sen jälkeen, kun hänet vuonna 2011 nostettiin vasemmistonuorten puheenjohtajaksi. Tiukkasanaisesta faktaosaajasta kasvoi punavihreän nuorisoliikkeen kasvot.

Ensimmäinen jymymenestys tuli kuntavaaleissa 2012, kun tunnetun turkulaistaiteilijan Jan-Erik Anderssonin 25-vuotias tytär kipusi ääniharavaksi Turussa. Sen jälkeen hän on ollut ykkönen Turun vuosien 2017 ja 2021 kuntavaaleissa, Varsinais-Suomen vaalipiirin eduskuntavaaleissa 2015 ja 2019 sekä Varsinais-Suomen aluevaaleissa 2022.