Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Le­wan­dows­ki: Oh­juk­sen pu­toa­mi­nen Puolaan sho­kee­ra­si MM-jouk­kueen

Doha
Robert Lewandowskin mukaan Puolan joukkue järkyttyi ohjusiskusta.
Robert Lewandowskin mukaan Puolan joukkue järkyttyi ohjusiskusta.
Kuva: TOLGA BOZOGLU

Puolalaiseen Przewodowin kylään tiistaina pudonnut ja kaksi ihmistä tappanut ohjus jätti MM-turnaukseen valmistauvan Puolan miesten jalkapallomaajoukkueen "shokkiin", kertoi joukkueen ykköstähti Robert Lewandowski perjantaina.

Puolan MM-joukkue oli tiistaina Varsovassa, sillä keskiviikkona se kohtasi maaottelussa Chilen vielä ennen Qatarin reissua.

– Se ei ollut helppo hetki, Lewandowski kertoi tiistaisista reaktioista joukkueessa.

– Kaikki odottivat selityksiä asiasta, tietoja. Valitettavasti se (ohjus) iski ihmisiin, jotka kuolivat. Tilanne on hyvin vaikea.

Lewandowski jatkoi, että huolta helpotti, kun tiedot viittasivat siihen, että kyseessä ei ollut Venäjän suorittama suora isku.

– Kun tapahtumien kulku alkoi seljetä, olimme hieman rauhallisempia. Samalla piti keskittyä siihen, mitä olemme tekemässä.

– Toivon, että tuollaista ei tapahdu enää uudelleen.

Puola avaa MM-turnauksensa tiistaina Meksikoa vastaan. Alkulohko C:ssä pelaavat myös Saudi-Arabia ja Argentiina. Puola asettaa toivonsa maajoukkueurallaan huimat 76 maalia iskeneen Lewandowskin harteille.

– Olen valmis siihen, että vastustajat keskittyvät minuun. Muut pelaajamme hyödyntävät sitä, että vien kaksi puolustajaa. Vapaata tilaa on silloin enemmän. Se voi olla vahvuutemme, tällä kaudella 18 maalia 19 liigapelissä Barcelona-paidassa tehnyt hyökkääjäsuuruus aprikoi.

Qatarin kisat ovat 34-vuotiaalle Lewandowskille uran toiset MM-kisat. Hän ei suostu spekuloimaan sillä, jäävätkö kisat hänen MM-joutsenlaulukseen.

– Kisat eivät ole alkaneetkaan, ja nyt pitäisi jo puhua niiden loppumisesta, Lewandowski myhäili.

– En tiedä ovatko nämä viimeiset minulle, mutta valmistaudun niihin niin, että ne voisivat olla.