Mainos

Levin hiih­to­lo­ma­viik­ko­jen en­nak­ko­va­raa­mi­nen on käyn­nis­ty­nyt – "Loman voi suun­ni­tel­la kä­te­väs­ti etu­kä­teen ja kaikki tar­vit­ta­vat va­rauk­set voi tehdä samalla kertaa"

Mikä olisi parempi lahja tai yllätys kuin hiihtolomaviikko Levin puuterilumilla kevätauringon alla yhdessä perheen tai kavereiden kanssa? Varauksien kanssa kannattaa olla nopea, sillä nopeat vievät parhaat päältä.

Hiihtoloma on monelle laskettelijalle vuoden kohokohta.
Hiihtoloma on monelle laskettelijalle vuoden kohokohta.

Tänä vuonna alkutalvi on ollut poikkeuksellisen hyvä ja runsas luminen. Tämä on luonut ideaalitilanteen Levin laskettelukeskukselle, sillä rinteet ovat jälleen huippukunnossa ja luonnonlunta riittää. Tämä tulee näkymään myös Levillä hiihtolomaviikkojen aikana, jolloin kaikki keskuksen toiminnot tulee olemaan täysillä toiminnassa.

Uutuutena tänä vuonna hiihtolomalaskijoille on luvassa Länsirinteille rakennettu huippumoderni Levi West -tuolihissi, joka yhdistää näppärästi South Pointin Etelärinteet ja Gondolin alueen. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun laskijat saavat istua tuulelta suojassa.

– Olemme saaneet erittäin positiivisia kommentteja Levi West -tuolihissistä. Laskijoiden mielestä kyyti on ollut mukava ja nopea. Myös lämmitetyt penkit ovat saaneet kiitosta, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

-

Levi West –tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös oma pieni kylä, uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja. Ensimmäisten rakennusten odotetaan olevan käytössä kaudella 2020-2021.

Talven riemua Levillä

Levin hiihtolomaviikkojen ennakkovaraaminen on pärähtänyt jo käyntiin. Hiihtokeskus haluaa tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa, ja erityisesti hiihtolomaviikkoihin panostetaan paljon.

– Hiihtolomaviikot ovat edelleen erittäin suosittuja Levillä ja tulijoita saapuu ympäri Suomen ja ulkomailtakin. Ennakkovaraamisessa kannattaakin siis olla ajoissa, jotta jokainen ehtii saamaan suosikkimajoitukset ja varamaan lempiaktiviteetit, muistuttaa Mustonen.

Tänä vuonna hissilippujen, välineiden ja hiihtokoulun varaaminen onnistuu vaikka kotisohvalta käsin Levi Ski Resortin verkkokaupasta.

– Hiihtoloman voi suunnitella kätevästi etukäteen ja kaikki tarvittavat varaukset voi tehdä samalla kertaa. Hissilippujen lisäksi verkkokaupasta voi varata esimerkiksi haluamansa välineet rinteeseen ja jopa hiihtokoulutunnit. Näin voi välttää myös turhan jonottamisen, toteaa Mustonen hymyillen.

-

Levi Ski Resortilla varaamisprosessista on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa ja kaikki löytyykin tämän vuoksi saman saitin alta.

– Näin jokainen säästyy jonottamiselta ja miettimiseltä. Onhan tämä hieno juttu loman onnistumisenkin kannalta. Levi Ski Resort antaa verkkokaupan kautta ostamisesta myös etuja, kuten pienen alennuksen hissilipuista, muistuttaa Mustonen.

Monipuolista tekemistä lapsiperheille

Levin yksi tärkeimmistä asiakkaista ovat lapset. Tämän vuoksi lasten viihtyvyyteen on panostettu vuosien varrella paljon.

Perheiden pienimmät pääsevät nauttimaan laskun ilosta Etelärinteiden Leevilandiaan tai Eturinteiden Lastenmaahan, jotka ovat aukaistu jo joulukuun alussa.

Etelärinteillä sijaitseva Leevilandia on lasten oma puuhapaikka, jossa lapset voivat osallistua maksuttomiin viikko-ohjelmiin tai opetella laskettelua ja lautailua katetuilla mattohisseillä ja perinteisellä sompahissillä. Leevilandiasta löytyy perheen pienimmille myös oma sisähoitopaikka Muksutupa, johon pikkuiset voi viedä hoitoon tarpeen tullen.

-

Lastenmaa on taas Eturinteiden kupeessa sijaitseva alue, jossa lapset voivat telmiä ulkona ja harjoitella laskemista perinteisten sompahissien avulla. Lastenmaalla on maksuton viikko-ohjelma, stigoja ja pulkkia hauskanpitoon sekä lämmin kota. Lastenmaasta löytyy myös Tenavatokka-sisähoitopaikka pikkuisille.

– Jos perheen pienimmät lähtevät ensi kertaa lumilomalle ja laskettelemaan, kannattaa lapsille varata hiihtokoulu jo hyvissä ajoin etukäteen, muistuttaa Mustonen.

Hiihtokoulut tarjoavat myös aikuisille suunnattuja kursseja aina alkeistunneista, osaavien laskijoiden tekniikkatunteihin ja taitojen buustaukseen.

Myös Tanja Poutiainen-Rinne viihtyy Levillä perheensä kanssa. Katso videolta mitä aktiviteetteja Suomen menestynein naisalppihiihtäjä tykkää harrastaa Levillä.

Maastohiihtoa, skinnailua tai lumikenkäilyä

Lapsiperheiden lisäksi myös harrastajille löytyy monipuolisia laskupaikkoja, kuten Eturinteen iso street bokseineen sekä Etelärinteiden lähes kilometrin mittainen South Park.

– Myöskään nälkä ei pääse yllättämään, kun Levin monipuoliset rinneravintolat tarjoilevat herkullista ruokaa ja eväitä kaikille. Lisäksi Levin kylältä löytyy erilaisia ostospaikkoja, jos tarvitsee päivittää laskettelu- ja ulkovarusteet, listaa Mustonen.

Mutta mitä muuta sitten Levillä voisi tehdä laskettelemisen lisäksi? No vaikka ja mitä, jos kysyy kävijöiltä. Levin talvisiin aktiviteetteihin kuuluu muuan muassa maastohiihtoa Levin upeilla latureiteillä, tai skinnailu, talvipyöräily ja lumikenkäily tunturimaastossa.

-

– Meiltä saa vuokrattua kätevästi kaikki tarvikkeet eri talvilajeja varten. Alueelta löytyy hyvässä kunnossa olevat maastohiihtoladut sekä satojen kilometrien mittaiset moottorikelkkailureitit. Jos haluaa ulkoaktiviteettien jälkeen levähtää lämpimiin poreisiin, löytyy alueelta kylpylä ja saunamahdollisuudet.

– Leviltä löytyy elämyksiä laidasta laitaan koko perheelle. Tervetuloa nauttimaan hiihtolomaviikosta Levitunturille!

Infoboksi

Varaa ikimuistoinen hiihtoloma Leville! 

Osta hissiliput kätevästi ja edullisesti verkkokaupasta tai paikan päältä.