Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Leville voisi ra­ken­taa len­to­mäen

Liput liehuivat pujottelun maailmancupin avajaisissa Levillä viime vuoden marraskuussa.
Liput liehuivat pujottelun maailmancupin avajaisissa Levillä viime vuoden marraskuussa.
Kuva: Pekka Aho

Levin alue on melkein ainoa paikka Suomessa, jonne voi vieläkin rakentaa vaikkapa talvisiin urheilumuotoihin soveltuvia suorituspaikkoja. Kun tiedetään, että Keski-Euroopassa lumiolosuhteet huononevat vuosi vuodelta, niin esimerkiksi lentomäkien käyttö vaikeutuu. Missä sitten hypätään?

Jos tämä asiantuntijoiden mielestä tiedostetaan todeksi, niin nyt on tehtävä jotakin. Napapiirin pohjoispuolelle, vaikkapa Leville, suunnitelmat käyntiin!

Kuka sen tekee? Kyllä Levin tienoilta löytyy intoa! Tietenkin Suomen mäkiporukkaan heti yhteyttä! Kysymys on 170 metrin lentomäestä – pienempiä ei kannata suunnitellakaan.

Jos Suomeen saataisiin tulevaisuudessa talviolympialaiset, niin Levi olisi mitä otollisin paikka, paras mahdollinen, sitäkin tapahtumaa ajatellen.

Ja mitä muuta? Huomattava tapahtuma joka vuosi olisi lohikalojen pilkkionginnan suomenmestaruuskilpailut Immeljärven jäälle. Ne voisi järjestää ennen tai jälkeen Kilpisjärven ja Enontekiön kilpailuja huhtikuun lopulla. Sinne tulisi joka kerran huomattavan paljon pilkkijöitä.