Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lei­jo­nien NHL-vah­vis­tus Kakko toivoo yh­teis­tä ateriaa äidin kanssa, pää­val­men­ta­ja Jalonen vei äi­dil­leen kukat jo ennen ko­ti­ki­so­ja

Äitienpäivä osuu useimmiten jääkiekon miesten MM-kisojen kanssa samaan aikaan.

Tampere
Kaapo Kakko toivoo tapaavansa perheensä sopivalla hetkelläö Tampereella.
Kaapo Kakko toivoo tapaavansa perheensä sopivalla hetkelläö Tampereella.
Kuva: Pasi Mennander

Leijonajoukkueen äidit ovat tottuneet juhlistamaan äitienpäivää ilman kisoissa puurtavia poikiaan. Päävalmentaja Jukka Jalosen perheessä äitienpäivää juhlittiin kisakiireiden takia jo ennakkoon.

– Vein Anne-äidilleni kukat jo hiukan aiemmin, Jalonen kertoi Tampereella.

Leijonien turkulaiset NHL-vahvistukset Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko pirauttavat äideilleen onnentoivotukset. Äitienpäivänä Suomi ei pelaa kotikisoissaan.

– Ainakin soitan Sari-äidille. Toivon saavani perheen piipahtamaan tänne Tampereelle, jotta voisimme käydä vaikka syömässä, jos aikataulu antaa myöden. Kotikisat ovat siitä kivat, että välimatkat ovat lyhyet, Kakko kertoi.

– Tulin Suomeen viikko sitten ja ehdin piipahtaa mökillä. On niin siistiä olla täällä ja päästä pelaamaan MM-lätkää, Kakko sanoi.

Suomen A-maajoukkueen kirkkain tähti Rantanen kertoi muistavansa Hannamaija-äitiään puhelinsoitolla ja kukkasin.

– Äiti on mahdollistanut meille lapsille niin paljon. Vanhempamme ovat pyyteettömästi kuljettaneet, kustantaneet ja kannustaneet meitä lapsia rakkaan lajin parissa, Rantanen sanoi.

Urheilullisen Rantasen perheen Noora ja Laura ovat tuoreita salibandyn Suomen mestareita Turun Palloseurasta,

Ohtamaa täyttää pakastimen

Leijonien konkaripakki Atte Ohtamaa huomioi vaimoaan äitienpäivänä hemmottelemalla tätä kukkasin ja lahjoin. Ohtamaan Ida-vaimo seuraa Tampereelle MM-kisoja pariskunnan 4- ja 7-vuotiaiden tytärten kanssa.

– Kivaa, kun tytötkin pääsevät paikan päälle katsomaan matseja ja aistimaan tätä kiekkokarnevaalin tunnelmaa. Nyt he ovat jo siinä iässä, että ymmärtävät peliä ja jää jo muistojakin, Ohtamaa sanoi.

Atte Ohtamaa vastaa mielellään perheen ruokahuollosta ollessaan kotona.

– Ennen pelireissulle lähtöään hän tekee isomman satsin ruokia kerralla ja täyttää jääkaapin ja pakastimen. Näin minun arkeni työssäkäyvänä pienten lasten äitinä helpottuu, Ida Ohtamaa kertoo.

– Kiekkoilijana olen välillä pitkiä pätkiä poissa kotoa. Siksi on todella tärkeää tietää, että kotona perheellä on kaikki kunnossa ja asiat sujuvat hienosti, Atte Ohtamaa sanoi.