Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Leijona vaihtuu siiliin jää­kie­kon MM-ki­sois­sa

Ensi keväänä Tampereella saattaa päästä mitaliotteluihin halvimmillaan 297 eurolla.

Spiky on uusi MM-jääkiekon logo.
Spiky on uusi MM-jääkiekon logo.

Seuraaviin jääkiekon miesten MM-kisoihin oli torstaina aikaa 232 päivää, ja torstaina alkoi myös Tampereella sekä Riiassa pidettävien kisojen pääsylippuarvonnan rekisteröinnit.

Torstaina Tampereen areenassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen paljasti myös kisojen sloganin ja maskotin nimen. Edellisten kisojen slogan oli Making Miracles, ja nyt se tulee olemaan We Live The Game. Maskotti muuttuu Miracleo-leijonasta Spiky-siiliksi.

– Spiky oli jo vuoden 2021 kisojen maskotti Latvian kisoissa, nyt se on saanut uuden ilmeen ja vaatteet, Hietanen sanoi.

Rekisteröinti lippuarvontaan kestää torstaista aina 12. lokakuuta saakka. Varsinainen päivälippujen arvonta pidetään 17.10.–11.11. Myymättömät päiväliput tulevat myyntiin 21. marraskuuta ja yksittäisten otteluiden liput ensi vuoden helmikuussa.

– Uutta on nyt se, että arvonnan aikana on voimassa kampanjahinnat eli 11. marraskuuta saakka. Silloin sen päiväpaketin hinta mihin sisältyy Suomen ottelu Ranskaa vastaan on lapsilta 35 ja aikuisilta 57,50 euroa. Meillä on muutenkin lasten lippuja myynnissä enemmän kuin oli viime keväänä, ja nyt niitä on myös kakkoskategoriasta, kun viimeksi niitä oli vain halvimmassa kategoriassa, Hietanen selvitti.

Yleisökapasiteetti noin 11 300

Suomen avausottelun Yhdysvaltoja vastaan perjantaina 12. toukokuuta sisältävän päivälipun kampanjahinta on aikuisilta 88,50 euroa, kallein on Ruotsi-ottelun 15. toukokuuta päivälipun hinta 108,50 euroa.

Yleisökapasiteetti Tampereella tulee olemaan noin 11 300. Arvonnassa Suomen peleihin on myynnissä vajaat 7 000 lippua.

Suomi pelaa kaikki ottelunsa Tampereella. Alkulohkon otteluista kolme alkaa kello 16.20 ja neljä 20.20. Mahdollisen puolivälieräottelunsa Suomi pelaa 25. toukokuuta 20.20 ja mahdollisen välieräottelunsa 27. toukokuuta 14.20. Välieräottelu muuttuu iltaan vain siinä tapauksessa, että Latvia pääsisi välieriin paremmalla alkulohkosijoituksella kuin Suomi.

Sunnuntaina 28. toukokuuta pelattaviin mitaliotteluihin saattaa päästä halvimmillaan 297 eurolla, jos onni suosii arvonnassa ja ostaa lipun 11. marraskuuta mennessä.

Helsingissä pelatut ottelut olivat tappiollisia

Toinen lohko pelataan Riiassa. Kaupunkien välillä lentää jo nyt Air Baltic kaksi vuoroa päivässä, ja Hietasen mukaan määrää pyritään lisäämään kisojen ajaksi.

– Lento Riikaan kestää noin tunnin. Viime keväänä toinen lohko pelattiin Helsingissä. Viime kevääseen verrattuna meille ei nyt tule kustannuksia toisesta lohkosta. Helsingin ottelut olivat lievästi tappiollisia viime vuonna, Hietanen myönsi.

Edellisistä MM-kisoista on tekeillä marraskuussa valmistuva tutkimus.

– Periaate on, että älä muuta mitään mikä ei ole rikki. Olemme ottaneet huomioon negatiiviset palautteet ja kehittäneet konseptia, Hietanen korosti.