lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Lehti: Erik­se­nin entinen sy­dän­lää­kä­ri pe­läs­tyi, jäikö jotain huo­maa­mat­ta

Kentälle tuupertuneella tanskalaispelaajalla Christian Eriksenillä ei oltu havaittu aiempia sydänongelmia, kertoo pelaajan entinen lääkäri.
Kentälle tuupertuneella tanskalaispelaajalla Christian Eriksenillä ei oltu havaittu aiempia sydänongelmia, kertoo pelaajan entinen lääkäri.
Kuva: Jussi Leinonen

Tanskalaisjalkapalloilija Christian Erikseniä hänen Tottenham-vuosinaan tutkinut sydänlääkäri Sanjay Sharma vakuuttaa, ettei Eriksenillä ollut sydänongelmia, kun hän pelasi Englannin Valioliigassa tammikuuhun 2020.

Tohtori Sharma kertoi Mail on Sunday -lehdelle kuitenkin pelästyneensä, kun Erikseniä jouduttiin elvyttämään kesken Tanskan ja Suomen ottelun EM-jalkapallossa.

– Ajattelin, että hyvä jumala, jäikö meiltä sittenkin jotain huomaamatta, St. George's -yliopistosairaalassa Lontoossa työskentelevä Sharma kertoi.

Sharma kertoi katsoneensa lauantaina uudelleen läpi kaikki Eriksenin taannoiset tulokset, ja arvot olivat kohdallaan.

– Hänet tutkittiin joka vuosi. Ainakin vuoteen 2019 asti hänen testituloksensa olivat normaalit, eikä sydämessä vaikuttanut olevan ongelmia. Voin mennä siitä takuuseen, sillä tein testit, Sharma kertoi.

Eriksen, 29, lyyhistyi nurmelle ottelun 42. minuutilla lähellä sivurajaa. Hänen tuupertumisensa kauhistutti pelaajien lisäksi stadionilla olleet katsojat, joiden ilmeet kertoivat epäuskosta ja pelosta. Jalkapallo menetti hetkessä merkityksensä.

Erikseniä hoidettiin kentällä vartin verran, kunnes hänet siirrettiin paareilla ambulanssiin ja sairaalahoitoon. Myöhemmin kerrottiin, että hänen tilansa on vakaa.

Eriksen pelasi Tottenhamissa vuodesta 2013 tammikuuhun 2020. Hänen nykyinen seuransa on milanolainen Inter.

Britanniassa on muistissa Boltonin keskikenttäpelaaja Fabrice Muamban sydämenpysähdys kesken cupin ottelun vuonna 2012. Hän toipui, mutta ei pystynyt jatkamaan peliuraansa, vaan lopetti jo 24-vuotiaana.

– Eriksenin tilanteen näkeminen toi paljon tunteita. Oli pelottavaa, mutta kaikki kunnia lääkintähenkilöstölle. Oli myös hienoa nähdä, miten Eriksenin joukkuekaverit suojasivat häntä katseilta. Toivottavasti Eriksen toipuu, Muamba sanoi BBC:lle.