tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lauri Mark­ka­sen Utah Jazz tä­pä­rään voit­toon pisteen erolla

Salt Lake City/Helsinki
Lauri Markkasen Utah Jazz käänsi tiukan pelin pisteen voitoksi.
Lauri Markkasen Utah Jazz käänsi tiukan pelin pisteen voitoksi.
Kuva: Utah Jazz/Twitter

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen Utah Jazz päihitti vieraansa Memphis Grizzliesin täpärästi yhden pisteen erolla sunnuntain ottelussa.

Suomalainen pussitti palloa 23 pisteen verran, ja peli päättyi kotijoukkueen hyväksi lukemiin 124–123. Markkanen oli pisteillään Utahin paras korintekijä kanadalaisen joukkuekaverinsa Kelly Olynykin ohella, joka teki niin ikään 23 pistettä.

Memphisin riveistä Jazz-kaksikon tavoin 23 pisteeseen ylsi Tyus Jones, mutta tätäkin paremmaksi pistivät Dillon Brooks ja Desmond Bane. Brooks takoi ottelussa 30 pistettä ja Bane 32.

Markkanen kahmi lähes 38 peliminuuttinsa aikana yhdeksän levypalloa ja teki viisi korisyöttöä. Kolmen pisteen heittoja Markkanen upotti vain kaksi, vaikka pallo lensi ilmaan viivan takaa yhdeksästi.

Harmaakarhut ottivat johtoaseman ensimmäisen neljänneksen lopussa, mutta Utah paineli vieraastaan ohi toisen neljänneksen loppuun mennessä. Viimeinen neljännes oli melko tasainen taistelu. Ottelu kääntyi kuitenkin täpärästi Utahin voitoksi, vaikka Markkasen viime hetkillä yrittämä, koko ottelun viimeinen layup-heitto ei sujahtanutkaan sisään verkosta.