Tulipalo: Ke­min­maan tu­li­pa­los­sa kuoli kaksi hen­ki­löä – poliisi ei epäile rikosta

Lauri Mark­ka­sen Cle­ve­land kärsi täpärän 115–120-tap­pion Phoe­ni­xil­le ko­ri­pal­lon NBA:ssa

Washington
Lauri Markkasen panos ei autta Clavelandia voittoon.
Lauri Markkasen panos ei autta Clavelandia voittoon.
Kuva: EPA/ERIK S. LESSER

Yhdysvalloissa suomalaispelaaja Lauri Markkasen seura Cleveland Cavaliers on kärsinyt tiukan taiston jälkeen täpärän tappion Phoenix Sunsille pistein 115–120 koripallon NBA:ssa.

Yli 35 minuuttia ottelussa palloillut Markkanen kerrytti tililleen 14 pistettä. Levypalloja hän teki 11. Onnistuneita koreja hän teki viisi ja yrityksiä 13. Onnistuneita kolmen pisteen heittoja oli kaksi ja yrityksiä seitsemän. Pelin ykkösnimi oli Phoenix Sunsin Devin Booker 35 pisteellä. Markkasen tiimin ykkönen oli Jarrett Allen 25 pisteellä.

Markkanen oli yhdeksän ottelua sivussa NBA:n koronaprotokollan takia, kunnes palasi kentälle edelliskierroksella Brooklynia vastaan. Markkanen teki tuolloin runsaan puolen tunnin peliajalla 22 pistettä ottelussa, jonka Cleveland niin ikään hävisi 112–117.

Kyseessä oli jo Phoenixin 14. peräkkäinen voitto, kerrotaan NBA:n sivuilla. Voittokimara on jatkunut aina lokakuun lopulta napatusta voitosta Clevelandia vastaan. Luku lähentelee seuran ennätystä. Samanpituinen voittoputki saavutettiin vuonna 1992, ja kaudella 2006–07 Phoenix venytti voittoputkensa peräti 17 otteluun. Tuore voitto Clevelandista oli myös 100. ottelu valmentaja Monty Williamsin kaitsemana.

Samaan aikaan toisaalla pelatussa ottelussa Markkasen entinen seura Chicago Bulls kärsi 113–118-tappion Houston Rocketsia vastaan.