Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Lauri Mark­ka­nen nakutti 35 pis­tet­tä ja Jazz kukisti Clip­per­sin – "Vaikka miten hyvältä tun­tui­si nähdä pai­na­jai­sia 0-82-kau­des­ta, se on ohi nyt"

Salt Lake City

Lauri Markkanen nakutti 35 pistettä ja auttoi Utah Jazzin 120–118-voittoon Los Angeles Clippersistä NBA-koripalloliigassa. Ratkaisun heitti Utahille Jordan Clarkson, jonka kolmonen Markkasen syötöstä 28 sekuntia ennen ottelun loppua oli ottelun viimeinen kori.

Clippersillä oli viimeinen hyökkäys, mutta Clarksonin tiukassa vartioinnissa Kawhi Leonard epäonnistui kolmosessa. Clippersin Russell Westbrook kaappasi hyökkäyslevypallon, mutta hänen vaikea kääntöhyppyheittonsa epäonnistui.

Ottelun jälkeen Markkanen esiintyi median edessä rennosti vitsaillen, päässään NHL-jääkiekkojoukkue Anaheim Ducksin lippalakki.

– Kilpailuasenne alkaa yksilötasolta ja jokainen on nostanut tasoaan. JC (Clarkson) on tehnyt mahtavaa työtä, se oli iso stoppi, Markkanen kiitti Clarksonin puolustustyöskentelyä viime hetkillä.

Markkanen ja Clarkson pelasivat kumpikin viime kaudella NBA-uransa parhaat kaudet.

– Emme ole oikeastaan puhuneet siitä, mutta minusta voi nähdä, että jokainen yrittää todistaa jonkun näkemyksen vääräksi tai todistaa jotain itselleen. Jokaisella on sellainen asenne. Se lähtee harjoituksista. Näemme sen joka päivä, kun kilpailemme toisiamme vastaan, Markkanen sanoi.

Jazz avasi kautensa tappiolla Sacramento Kingsille ja otti nyt kauden ensimmäisen voittonsa. Jazzin alkakauden sarjaohjelma on arvioitu vaikeaksi.

– Se (voitto) tuntuu hienolta. Vaikka miten hyvältä tuntuisi nähdä painajaisia 0–82 -kaudesta, se on ohi nyt. Yksi täytyy voittaa ennen kuin voi voittaa toisen. Liigan taso on todella korkea, joten helppoja pelejä ei ole riippumatta siitä, ketä vastaan pelataan tai pelataanko kotona tai vieraissa. Tämä oli iso voitto meille, ja nyt meidän täytyy valmistautua huomiseen, Markkanen sanoi.

Markkanen upotti kolmosensa tarkkuudella 5/13 ja oli yhdessä John Collinsin kanssa joukkueensa paras levypallomies 12 irtopallolla.

Markkasen plus/miinus -lukema oli Jazzin paras, +11.

Jazz kohtaa tänään Phonix Sunsin, jota on ennakoitu tällä kaudella yhdeksi NBA:n länsilohkon kärkijoukkueista.