Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lauri Mark­ka­nen heitti 19 pis­tet­tä mutta Jazz hävisi isosti va­jaa­mie­hi­sel­le Sun­sil­le

Utah on voittanut yhden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan.

Helsinki
Lauri Markkanen upotti tappio-ottelussa 19 pistettä.
Lauri Markkanen upotti tappio-ottelussa 19 pistettä.
Kuva: Utah Jazz

Lauri Markkanen heitti 19 pistettä, mutta Utah Jazz kärsi selkeän 104–126-tappion Phoenix Sunsille NBA-koripalloliigassa.

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa tarkkuudella 7/13 ja kolmosensa 5/7, mutta vapaaheittoviivalle hän ei päässyt kertaakaan. Markkaselle merkittiin kolme levypalloa, yksi riisto ja kaksi torjuntaa, mutta ei yhtään korisyöttöä.

Phoenixin tähtikolmikosta takamiehet Devin Booker ja Bradley Beal olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi, mutta Kevin Durant oli kentällä ja nakutti 26 pistettä. Durant tarvitsi tähän vain yksitoista pelitilanneheittoa.

Jazz oli perjantaina ottanut kauden avausvoittonsa Los Angeles Clippersiä vastaan, mutta ei pystynyt taistelemaan voitosta.

– Tilastojen perustella oli kaksi asiaa, jotka satuttivat meitä. Menetimme palloa aivan liikaa. 19 menetystä johti 30 pisteeseen Sunsille, emmekä puolustaneet rikkomatta, kun he heittivät 28 vapaaheittoa, Utahin valmentaja Will Hardy sanoi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Utahin alkukauden otteluohjelma on raskas ja Hardyn mielestä se näkyi kentällä.

– Tämä oli kolmas ottelu neljän päivän sisään ja minusta joukkueemme oli puoli askelta perässä. Mielestäni pelissä oli hetkiä, jolloin kehomme liikkuivat hiukan hitaasti. Emme pystyneet pääsemään siitä yli, koska emme kommunikoineet tarpeeksi hyvin, valmentaja arvioi.

"Tämä on vaikea liiga"

Utahin viime kauden myönteisiin yllättäjiin kuului tulokassentteri Walker Kessler, joka valittiin parhaiden tulokkaiden viisikkoon. Hän pelasi loppukesällä MM-kisoissa Yhdysvaltain joukkueessa, mutta kauden alku on ollut hänelle vaikea.

Kauden ensimmäisten kolmen ottelun jälkeen Kesslerin piste-, levypallo- ja torjuntakeskiarvot ovat heikentyneet selkeästi viime kauteen verrattuna.

– Tiedän että Walker on hyvin turhautunut. Tämä on vaikea liiga. Hänellä on ollut epäonnekkaita hetkiä, mutta nyt hänen on ymmärrettävä, että tämä on kova liiga ja vaikeita jaksoja osuu kaikille, Hardy arvioi.

Utahin kausi jatkuu maanantaina, jolloin se kohtaa vieraissa viime kauden mestarijoukkueen Denver Nuggetsin.