Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lauri Mark­ka­nen hääri jälleen jouk­kueen­sa yk­kös­täh­te­nä – 24 pis­tet­tä ei riit­tä­nyt NBA-mes­ta­ria vastaan

Ilman Mike Conleya pelaava Utah kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa.

San Francisco/Helsinki
Lauri Markkanen oli jälleen Utahin ykkösmies.
Lauri Markkanen oli jälleen Utahin ykkösmies.
Kuva: Utah Jazz

Lauri Markkanen oli jälleen Utah Jazzin valopilkku koripallon NBA:ssa, mutta suomalaisen vahva heittoiltakaan ei riittänyt siivittämään nuottipaitoja voittoon hallitsevaa liigamestaria Golden State Warriorsia vastaan. Markkanen heitti Utahin kovimman pisteluvun, 24 pistettä, ja keräsi kuusi levypalloa, kun joukkue taipui vieraskentällä Warriorsille 118–129.

Tappio oli Jazzille kolmas peräkkäinen. Joukkue on pelannut tappio-ottelut ilman kokenutta pelintekijäänsä Mike Conleya, joka kärsii polvivaivasta.

Utahin joukkue onnistui kolmen pisteen heitoissaan alle 25-prosenttisesti (11/45), mutta Markkasen oma kolmoslukema oli 5/11. Kaikkiaan Markkasen pelitilanneheitot upposivat suhteella 9/17, ja suomalaisen plus-miinuslukema oli kirkkaasti vierasjoukkueen paras, +12.

Hyökkääjä Kelly Olynyk ja takamies Jordan Clarkson upottivat kumpikin 21 pistettä, mutta heidän kentällä ollessaan Utah pelasi tappiollista koripalloa. Utahin Malik Beasley myönsi jo keskiviikon Detroit-tappion jälkeen, että joukkue on mukavoitunut liikaa väkevän alkukauden jälkeen.

– Meidän on jatkettava pelaamista altavastaajan mentaliteetilla. Pitää yrittää voittaa jokainen pieni tilanne, taistella irtopalloista ja olla sisukas, Beasley sanoi NBA:n verkkosivujen mukaan.

Utah majailee länsilohkossa nyt kuudentena 12 voitollaan ja yhdeksällä tappiollaan. Nuottipaitojen kovat pelit jatkuvat Suomen aikaa jo sunnuntaiaamuna, kun Utah kohtaa vieraskentällä lohkokärki Phoenix Sunsin.

Warriors säkenöi kaukoheitoissa

Warriors on tunnettu huikaisevasta kaukoheittovoimastaan, ja sitä mestariporukka osoitti jälleen perjantaina. Kotijoukkue onnistui kaaren takaa 44,4 prosentin tehokkuudella (20/45), ja parhaana pelaajana hääri 33 pistettä tehnyt heittäjätähti Stephen Curry.

Kaksi kertaa NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulle Currylle tulitukea antoivat Andrew Wiggins (20 pistettä), Klay Thompson (20) ja Jordan Poole (19).

Golden State aloitti kautensa todella heikosti, mutta viime viikkoina joukkue on parantanut otteitaan. Sarjataulukossa Warriors on kuitenkin yhä Utahin takana kymmenellä voitollaan.