somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni

Lauan­tai­vie­ras: Ro­va­nie­men kan­sa­lais­opis­tot yh­dis­ty­vät – vih­doin­kin!

Tavoitteena on, että yhdistyminen näkyy laajempana kurssitarjontana koko kaupungin alueella.

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Tarja Konola-Jokinen. Hän toimii Rovalan Setlementti ry:n kansan- ja kansalaisopistojen rehtorina. Hänelle voi lähettää palautetta ja kehitysehdotuksia sähköpostitse: tarja.konola-jokinen@rovala.fi.
Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Tarja Konola-Jokinen. Hän toimii Rovalan Setlementti ry:n kansan- ja kansalaisopistojen rehtorina. Hänelle voi lähettää palautetta ja kehitysehdotuksia sähköpostitse: tarja.konola-jokinen@rovala.fi.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto ja Rovalan Setlementti ry:n hallitus päättivät muutama viikko sitten yhdistää kaupungin kaksi kansalaisopistoa. ”Vihdoinkin!”, totesi yksi kaupunginvaltuutettu valtuustoinfossa viikko ennen varsinaista kokousta. Olen täysin samaa mieltä!

Olen toiminut pian kolme vuotta Rovalan Setlementti ry:n kansanopiston ja kansalaisopiston rehtorina, ja mahdollinen kansalaisopistojen yhdistyminen on ollut esillä koko ajan.

Nyt kun asiasta on päätetty ja järjestämisluvan muutospaperit on lähetetty ministeriön käsiteltäväksi, voimme hetken hengähtää. Yhdistymisen etenemistä läheltä seuranneet ja prosessissa mukana olleet tuntenevat kaikki samoin.

Vaan eihän se tietystikään niin ole. Nythän työ vasta todella alkaa.

Muutos näkyy, väistämättä. Yhdistyminen on iso muutos, jotain päättyy ja jotain uutta syntyy. Muutos aiheuttaa aina vastarintaa ja ehkä vähän pelkoakin.

Olemme tavanneet ja kuulleet kaupunkilaisia sekä järjestäneet kevätnäyttelymme yhteydessä kuntalaiskyselyn yhdistymisen herättämistä tunteista. Olemme järjestäneet myös tiedotustilaisuuksia opettajille ja miettineet, kuinka yhdistämme kansalaisopistot kaikkien kannalta jouhevasti.

Kansalaisopistoissamme olemme tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan yhteneväisten toimintatapojen ja arvojen saavuttamiseksi.

Meidän toimijoiden tavoitteena on toteuttaa yhdistyminen mahdollisimman joustavasti. Opiskelijoiden täytyy poikkeuksellisesti ilmoittautua kursseillemme uudelleen joulukuussa. Uskomme, että kurssilaisillemme tämä on näkyvin muutos.

Arvostamme kaikkia uuden oppijoita ja kannustamme eri alojen harrastajia. Annamme siihen aikaa, tilaa ja tukea.

Me toimijat tahdomme, että yhdistyminen näkyy kurssilaisillemme laajempana kurssitarjontana koko kaupungin alueella. Myös hinnat haluamme pitää kohtuullisina.

Uuden edessä! Nyt pääsemme rakentamaan uutta kansalaisopistoa teille kaikille. Arvostamme kaikkia uuden oppijoita ja kannustamme eri alojen harrastajia. Annamme siihen aikaa, tilaa ja tukea.

Näin muutos merkitsee parempaa tulevaisuutta uudelle kansalaisopistolle ja alueemme asukkaille.