Pääkirjoitus: Ener­gian rajua hin­nan­nou­sua on kom­pen­soi­ta­va ku­lut­ta­jil­le, tuki pitää koh­dis­taa täsmänä eniten kär­si­vil­le

Kuolleet: Ve­sa-Mat­ti Loiri oli lu­kui­sis­sa ur­hei­lu­har­ras­tuk­sis­saan mää­rä­tie­toi­nen ja eh­do­ton­kin – "Lähti siltä sei­so­mal­ta ovet pauk­kuen"

Katso kuvat: Uusien kas­vo­jen Ro­Ki–­ka­ra­vaa­ni hyppäsi jäälle

Las­ten­teat­te­ria lauan­tai­na: Prin­ses­sa Pik­ki­rii­kin harmina on ai­kuis­ten tyhmät säännöt

Rovaniemi
Aikuisten tyhmät säännöt aiheuttavat ongelmia Prinsessa Pikkiriikille lastenteatteriesityksessä, joka nähdään lauantaina Saarenkylässä nuorisoseurantalolla.
Aikuisten tyhmät säännöt aiheuttavat ongelmia Prinsessa Pikkiriikille lastenteatteriesityksessä, joka nähdään lauantaina Saarenkylässä nuorisoseurantalolla.
Kuva: ANNIINA HOLAPPA

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston järjestämä Perheklubi jalkautuu Saarenkylään. Nuorisoseuran talolla vierailee ensi lauantaina monitaiteellinen koko perheen näyttämöteos Prinsessa Pikkiriikki.

Päähenkilö Prinsessa Pikkiriikki on yhtä aikaa maailman ihanin, kiltein ja tuhmin tyttö. Hän on niin ihana, että hänen varpaanvälinsäkin tuoksuvat ruusulle. Pinaattikeitto mekon rinnuksilla ei hidasta hänen seikkailujaan – saati tuhmurointejaan.

Välillä Pikkiriikki päätyy pinteeseen, ja syynä ovat yleensä aikuisten tyhmät säännöt. Sen vuoksi Pikkiriikki lähettää aikuiset välillä himpskattiin määräilemästä. Ratkaisuna hän myös muuttaa parhaan ystävänsä Pöjöläisen ja taikakoiransa Makkaran kanssa omaan kotiin asumaan.

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan samannimiseen kirjaan vuodelta 2016. Näyttämöllä tarina lumoaa lempeällä anarkismillaan pienet ja isot prinsessat, batmanit, delfiinit ja oikeastaan kaikki, jotka uskaltavat antautua mielikuvituksen varaan.

Kokonaisuudessaan Prinsessa Pikkiriikin maailma, murheineen ja iloineen on hurmaava ja liikuttava.

Näyttämöteos on lastenteatteria tanssin, sirkuksen ja musiikin siivittämänä. Esitystä varten sävelletty musiikki kokeilee lastenmusiikin rajoja kuljettaen leikkisästi tarinan hahmoja tunteiden ja tunnelmien huvipuistossa.

Toteutuksen taustalla on joukko oululaisia taiteilijoita ja lastenkulttuurin vaikuttajia.

Tilaisuudessa noudatetaan Rovaniemen kaupungin ja aluehallintoviraston ohjeistuksia yleisötapahtumista. Katsojia pyydetään huomioimaan, että paikalle voi tulla vain terveenä.

Aikuisille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Yleisöä pyydetään tuomaan omat kasvomaskit mukana. Tapahtumassa huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Esitys on suunnattu erityisesti 3–10-vuotiaille. Sen kesto on noin tunnin.

Lippuja voi ostaa ennakkoon palvelupiste Osviitasta kauppakeskus Rinteenkulmasta tai NetTicketin verkkokaupasta.

Esityksen on dramatisoinut Anna Myllylä.

Perheklubi: Prinsessa Pikkiriikki la 14.11. klo 14 Saarenkylän nuorisoseurantalolla, Napapiirintie 10. Liput alk. 5 e / lapsi ja 8 e / aikuinen, perhelippu alk. 15 e.