Mainos

Las­ku­ra­hoi­tus on nopea keino pa­ran­taa yri­tyk­sen kas­sa­ti­lan­net­ta – Fac­to­ring on silti yhä monelle tun­te­ma­ton työkalu

Joustava rahoituksen saanti ja rahan nopea kierto ovat aina tärkeitä asioita yritykselle. Viime aikoina yritykset ovat kuitenkin joutuneet pohtimaan kassavirtaa entistä enemmän.

Maajohtaja Rasmus Wahlberg ja markkinointijohtaja Johanna Salmi edustavat factoring-palveluihin erikoistuvaa Norra Finans -yhtiötä.
Maajohtaja Rasmus Wahlberg ja markkinointijohtaja Johanna Salmi edustavat factoring-palveluihin erikoistuvaa Norra Finans -yhtiötä.

Logistiikka on pätkinyt pahasti monella alalla, raaka-aineiden saatavuudessa on ollut haasteita ja energian hinnat ovat nousseet. Samaan aikaan lyhyenkin käyttörahoituksen saaminen on hankaloitunut. Factoring eli laskujen rahoitus on yksi helpoimmista keinoista parantaa nopeasti yrityksen kassatilannetta. Silti se on monelle tuntematon työkalu.

Norra Finansin  maajohtaja Rasmus Wahlberg tietää hyvin, millaista on pienemmän suomalaisen yrityksen rahoituksen arki. Ja vähän isommankin.

– No, jos tiivistäisin asian näin: Nykyisin 14 päivää on pikemminkin 60 tai 90 päivää. Epävarmuuden lisääntyessä maksuajat isommille yrityksille sen kun pitenevät. Samaan aikaan moni osto pitäisi maksaa ennakkoon, jotta edes saa tavaraa.

Norra Finans on rahoitusalan yritys, jonka pääkonttori on Haaparannalla. Yrityksellä on toimipisteet myös Vaasassa, Helsingissä, sekä Luulajassa. Yrityksellä on siis molemmat jalat tukevasti maassa sekä Suomessa että Ruotsissa.

– Tämä tarkoittaa, että lähes jokainen tiimissämme voi palvella sekä ruotsiksi että suomeksi, kertoo Norra Finansin markkinointipäällikkö Johanna Salmi.

Norra Finansin pääkonttori sijaitsee Haaparannalla, jossa yhtiö perustettiin 2015.
Norra Finansin pääkonttori sijaitsee Haaparannalla, jossa yhtiö perustettiin 2015.

Se, mikä erottaa Norra Finansin useimmista muista toimijoista on, että factoring-palvelut ovat heidän päätuotteensa, erikoisalansa ja intohimonsa. Factoringin eli laskujen rahoituspalvelun avulla yritykset saavat Norra Finansilta heti rahaa laskujansa vastaan.

Yritys voi silloin paremmin täyttää oman asiakkaansa erityistarpeet ja käyttää joustavaa maksuaikaa jopa kilpailuetuna. Tästä mallista hyötyvät paljon esimerkiksi alihankkijat ja pitkiä projekteja tekevät yritykset, joilla rahaa kuluu runsaasti ennen kuin sitä saadaan sisään.

– Ratkaisumme mahdollistavat joustavuuden, asiakkaiden kohtaamisen ja siten kilpailuedun luomisen, Salmi sanoo.

Laskujen rahoitus voi olla hyvä ratkaisu, vaikka yrityksen rahatilanne olisi hyväkin.

– Tasaisempi ja ennakoitavampi tulovirta tarkoittaa usein sitä, että rahaa riittää kehitykseen ja kasvamiseen. Moni arvostaa sitäkin, että voi keskittyä asiakaspalveluun, kun ei tarvitse koko ajan kytätä, ovatko asiakkaat maksaneet laskunsa, Wahlberg toteaa.

Monta tapaa aloittaa

Laskujen rahoitus voidaan hoitaa monella tavalla. Laskuluotossa laskut toimivat rahoituksen vakuutena, mutta luottotappion riski säilyy laskuttavalla yrityksellä.

Toinen vaihtoehto on koko laskun myyminen Norra Finansille, jolloin laskuttavan yrityksen riski joutua maksuvaikeuksiin pienenee. Laskujen myyminen onkin erityisen hyvä vaihtoehto esimerkiksi ulkomaankauppaa tekeville yrityksille.


Laskurahoitus on nopea keino parantaa yrityksen kassatilannetta, mutta factoring on silti yhä monelle tuntematon työkalu.
Laskurahoitus on nopea keino parantaa yrityksen kassatilannetta, mutta factoring on silti yhä monelle tuntematon työkalu.

Kaikenlaiset ja -kokoiset yritykset hyötyvät

Norra Finansin asiakkaita ovat niin pienet verstaat kuin keskisuuret yrityksetkin. Toimialat vaihtelevat myös laidasta laitaan. Tyypillisimpiä ovat rakennus- ja kuljetusalan yritykset, jotka käyttävät paljon rahaa ennen kuin saavat tuloja.

– Kaiken kokoiset yritykset hyötyvät factoring-palveluista. Juuri nyt kun taloudessa tapahtuu paljon, monien yritysten pitää tehdä nopeita raaka-ainehankintoja ja muita ostoja, jotta pysytään budjeteissa ja aikatauluissa. Nämä hankinnat pitää jotenkin rahoittaa, eivätkä vakuudet aina riitä pankkilainoihin.

– Silloin on aika kiva, jos projektin ensimmäisen 25 % maksupostin saa heti seuraavana päivänä tilille, pohtii Wahlberg.

Yksilöllisesti yrityksen tarpeen mukaan

Rasmus Wahlbergin mukaan Norra Finans poikkeaa muista alan toimijoista siinä, että he ovat keskittyneet factoring-palveluihin ja nopeaan yritysrahoitukseen. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa yksilöllistä palvelua, jossa yritys saa omalta yhteyshenkilöltään heti apua kaikkiin tilanteisiin.

– Me haluamme luoda pienemmille yrityksille samat mahdollisuudet optimoida kassavirtaa kuin isoilla yrityksillä on ollut jo vuosikausia. Sillä erotuksella, että meidän palvelumme saa nopeasti ja helposti käyttöön ilman mitään alkuinvestointeja. Lisäksi asiakas käyttää juuri niitä palveluja, joita tarvitsee, silloin kun hän niitä tarvitsee. Meillä asiakas voi päättää joka laskun kohdalla, mitä sille tehdään.

Nopeus ja joustavuus ovat erittäin tärkeitä varsinkin pienemmille yrityksille, joissa samat ihmiset hoitavat monia tehtäviä. Wahlberg kertookin lopuksi pari valaisevaa esimerkkiä:

– Nuo asiat eivät ole meille vain korulauseita arvojulistuksessa. Järjestimme juuri eräälle erityistilanteessa olevalle uudelle asiakkaalle laskurahoituksen kuntoon puolessatoista päivässä. Se sisälsi kaikki selvitykset ja hyväksynnät. Samoin kuulin asiakkaasta, jolla oli neljä isoa laskua, joiden maksuajat olivat 120, 150, 180 ja 240 päivää! Tuollaiset eivät tietenkään hoidu millään standardiratkaisulla. Pienen pohdinnan jälkeen teimme heille erikoisjärjestelyn, jollaista he eivät olisi saaneet mistään pankista.

Rahoitusyhtiö, tarjoaa likviditeettiä parantavia palveluita kuten factoring.

Perustettu:  2015

Pääkonttori:   Haaparanta

Muut toimistot:  Helsinki, Vaasa, Luulaja

Kotisivu:  Norrafinans.com

Sähköposti:  myynti@norrafinans.com

Puhelin:  010 286 20 40

Seuraa myös:  Norra Finans Facebookissa