Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lap­pi­lais­läh­töi­set Paula Ahola ja Miia Mul­ta­nen läh­te­vät pe­las­ta­maan le­gen­daa­ris­ta venettä Ka­ri­bial­ta – Pur­jeh­dus­ki­lo­met­re­jä kertyy lähes 10 000

Alle 30-vuotiaat sail training -purjehtijat tuovat SY Vahine -veneen Karibialta 5000 merimailin päästä kotiin. Vene on merkittävä osa kotimaisen venesuunnittelun historiaa.

Nuorten purjehtijoiden joukko lähtee hakemaan legenadaarista SY Vahine -venettä Karibialta takaisin Suomeen. Mukana on Keminmaasta kotoisin oleva Paula Ahola ja rovaniemeläislähtöinen Miia Multanen.

– Purjehduskärpänen puraisi vuonna 2013, kun osallistuin Tall Ships Races -kilpailuun Tanskasta Suomeen. Kun kuulin, että Vahine voidaan hakea takaisin kotiin, halusin ehdottomasti mukaan, Ahola kertoo Suomen Purjelaivasäätiön tiedotteessa.

Multanen toimii laivalla lääkärinä ja osallistuu myös purjehtimiseen.

Suomen Purjelaivasäätiön vene noudetaan Karibialta takaisin ennen alueen hurrikaanikautta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.