Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Lappiin po­va­taan hal­la­öi­tä – päi­vi­sin läm­pö­ti­la nousee tällä vii­kol­la vielä ke­säi­siin lu­ke­miin

Myös keskiviikon vastaisena yönä hallaa voi esiintyä Lapissa. Loppuviikosta kolkutellaan hellelukemia varsinkin maan eteläosissa.

Helsinki

Lähipäivät ovat Suomessa poutaisia ja lämpimiä, mutta yöt ovat viileitä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Maanantain ja tiistain välisenä yönä lämpötila käy maan pinnalla pakkasella todennäköisesti Lapissa mutta mahdollisesti maan länsiosassa asti.

Tiistaina päivällä lämpötilat nousevat korkeimmillaan 20–23 asteeseen. Tosin Lapissa päivän korkeimmat lämpötilat liikkuvat 15–20 asteessa.

Keskiviikon vastaisena yönä hallaa voi yhä esiintyä Lapissa. Päivällä lämpötilat liikkuvat 18–23 asteessa koko maassa.

Torstaista eteenpäin päästään päivisin ylimmillään hellelukemiin Etelä- ja Keski-Suomessa. Lapissa lämpötilat liikkuvat loppuviikolla päivisin 20 asteen tuntumassa.

– Näyttäisi, että helteen ystäville olisi lämpöä tarjolla loppuviikosta. Etelä-Suomessa voidaan perjantaina päästä 27 asteeseen, päivystävä meteorologi Tuukka Keränen Ilmatieteen laitokselta sanoo.

– Ainakin torstai, perjantai ja lauantai näyttäisivät tämän hetken tiedon perusteella aika lämpimiltä päiviltä.

Keräsen mukaan sateita ei ole viikon aikana juurikaan luvassa. Korkeintaan paikallisia sadekuuroja voi esiintyä.

– Toki niissä voi sitten hetkellisesti sataa paljonkin vettä, mutta mitään laajoja sateita ei ole Suomeen tiedossa. Koko viikko näyttää enimmäkseen aurinkoiselta.