Liikenne

Turistibussi suistui ulos tieltä Saariselällä – kolmekymmentä aasialaista pääsi pois ajoneuvosta kattoikkunan kautta

Jouni Porsanger
Onnettomuuspaikalla on pelastus- ja raivaustyöt käynnissä.

Onnettomuuspaikalla on pelastus- ja raivaustyöt käynnissä.

Anna Leinonen

Nelostiellä Saariselällä sattui tiistai-iltana onnettomuus, jossa turisteja kuljettanut linja-auto suistui ulos tieltä ja päätyi kyljelleen ojaan.

Linja-autossa oli 30 aasialaisturistia sekä kuljettaja ja opas. Kukaan heistä ei loukkaantunut ulosajossa, kertoo päivystävä palomestari Jukka Harmanen.

– He olivat päässeet kömpimään ulos linja-auton kattoikkunoiden kautta.

Paikalle tulleet ensihoidon yksiköt tarkastivat linja-autossa olleiden voinnin. Lisäksi ensihoito on menossa illalla käymään hotellissa, jossa turistit majoittuvat.

Onnettomuus tapahtui noin kello 19.40. Neljäkymmentä minuuttia myöhemmin onnettomuuspaikalle oli jo tullut linja-auto, joka kuljetti ryhmän pois tien varresta.

Ulosajossa oli ainekset isompaankin onnettomuuteen. STT:n mukaan turvavyöt ja pehmeä lumi vaikuttivat siihen, että vahingot jäivät pieniksi. Edes linja-auton ikkunat eivät rikkoutuneet.

Ulosajo tapahtui 1–2 kilometriä Saariselästä pohjoiseen Urupään kohdalla. Linja-auto oli matkalla pohjoisen suuntaan. Pelastuslaitoksen mukaan Saariselällä satoi tiistai-iltana sankasti lunta, ja tie oli erittäin luminen.

Uutinen ja otsikko päivitetty klo 20.55

Päivitetty klo 21.20. lisätiedoilla


Kommentit (6)

  • Juuso

    Ymmärtää jos on ollut huono ajokeli, Lapin petolliset tiet….

  • Pekka

    Ei olis pitänyt meikäläisen muuttaa pois sieltä vaan jatkaa ratin takana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös