Lapin matkailu

Rovaniemeltä voi pian lentää Pekingiin Kiinaan - Suomi ja Kiina neuvottelivat lentoliikennesopimuksen

Pekka Aho
Rovaniemeltä voi pian lentää Pekingiin Kiinaan - Suomi ja Kiina neuvottelivat lentoliikennesopimuksen

Rovaniemeltä pääsee pian lentämään Pekingiin Kiinaan.

STT

Lentoreitin avaaminen Rovaniemeltä Pekingiin Kiinaan tulee mahdolliseksi, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Asiasta sovittiin Suomen ja Kiinan välisissä neuvotteluissa uudesta lentoliikennesopimuksesta.

Neuvotteluissa sovittiin myös, että Suomesta voi lentää jatkossa Nanjingiin.

Operoivien lentoyhtiöiden määrää koskevat rajoitteet poistettiin. Jatkossa Suomi ja Kiina voivat vapaasti nimetä reiteille useita lentoyhtiöitä ilman määrällisiä rajoituksia.

Suomen ja Kiinan välillä lentää tällä hetkellä ainoastaan Finnair. Finnairin suorien lentojen kohteita Kiinassa ovat Peking, Shanghai, Chongqing, Guangzhou ja Xi舗an. Välilaskulla kohteita ovat Chengdu, Hangzhou, Xiamen ja Shenyang.

Kiinalaisturistien määrä Lapissa on voimakkaassa kasvussa.


Kommentit (3)

 • Nimetön

  Ikävä kyllä esimerkiksi Finavia ei kerro tuosta mahdollisuudesta verkkosivuillaan yhtään mitään.
  Lisäksi on aivan utopiaa, että laajarunkokone lentäisi kolmioreittiä Peking-Rovaniemi-Helsinki.
  Jos operoija olisi Venäjän ylilentojen lupia ajatellen suomalainen, uskoisin sen olevan joko Norwegian, joka perustaisi Rovaniemelle hubin, tai vastaavasti SAS:n kaivavan Blue Onen naftaliinista suomalaiseksi operoivaksi yhtiöksi.
  Toivoisinkin Lapin päättäjien keskittyvän kiinalaiseen yhtiöön ja neuvottelemaan samalla jonkun läntisen toimijan ”secondary hubista” Rovaniemelle.
  Lennot Reykjavikiin ja Norjan Lappiin toisivat taatun laajarunkokoneen kapasiteetin käytön Pekingin reitille ja lisäksi se loisi Rovaniemestä sellaisen kentän, millainen sen sijaintinsa puolesta pitäisi olla. Iceland Air lobbaan menestyksellisesti ”stop over” matkoja. Se sopisi vaikkapa Amerikan matkustajille yhdessä Suomen Lapin kanssa!
  Toimikaa yhdessä ja vahvasti.
  Ohittakaa riittävän päättäväisesti Finavia ja Finnair, sillä niiden intressissä ei välttämättä Rovaniemen ja Lapin lentoliikenteen voimakas kehittäminen ole.

 • Nimetön

  Lentoliikenne tuhoaa ilmaston.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös