Rovajärven sotaharjoitusta ei keskeytetä kuolemantapauksen vuoksi

Anssi Jokiranta
Rovajärven harjoitusalue sijaitsee Rovaniemen ja Kemijärven rajalla. Arkistokuva.

Rovajärven harjoitusalue sijaitsee Rovaniemen ja Kemijärven rajalla. Arkistokuva.

STT Helsinki

Rovajärvellä Lapissa käynnissä olevaa sotaharjoitusta ei keskeytetä varussotilaan kuoleman takia. Harjoitus jatkuu pääosin alkuperäisen suunnitelman mukaan, kertoi Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jarmo Keskinen STT:lle ennen puoltapäivää.

Varussotilas sai surmansa jäätyään ajamansa maastomönkijän alle, kun ajokki kaatui rinteessä aamulla. Onnettomuus tapahtui poliisin mukaan Rovajärven harjoitusalueella Kemijärvellä.

Arctic Shield 18 -harjoitukseen osallistuu noin 3 000 varussotilasta, kertoo everstiluutnantti Keskinen. Kyseessä on useiden osastojen varusmiesten loppusotaharjoitus.

Keskisen mukaan tietoa kuolleen varusmiehen kotipaikasta ei julkaista vielä. Omaiset ovat hänen mukaansa saaneet tiedon turmasta.

Lue myös:

Varussotilas kuoli ajoneuvoturmassa sotaharjoituksessa Rovajärvellä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös