Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapissa Mat­ka­huol­to­pal­ve­lui­ta tar­joa­vat yrit­tä­jät tuo­mit­tiin tör­keis­tä ve­ro­pe­tok­sis­ta ja tör­keis­tä kir­jan­pi­to­ri­kok­sis­ta

Matkahuoltopalvelua Lapissa pitävät yrittäjät tuomittiin kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Rikokset tapahtuivat vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana. Yrittäjinä toimineet mies ja nainen  eivät olleet antaneet  arvonlisäveroilmoituksia yli kahden vuoden ajalta, ja olivat lisäksi jättäneet veroilmoituksen tekemättä kokonaan vuodelta 2018.

Tällä tavoin toimimalla vältettyjen verojen yhteismäärä oli lähes 90 000 euroa.

Yrittäjät olivat myös laiminlyöneet  liiketapahtumien kirjaamisen ja tilinpäätöksen laatimisen kokonaan vuosien 2015 ja 2020 välisenä aikana. Kirjanpito saatettiin ajan tasalle vasta sen jälkeen, kun yhtiölle ilmoitettiin siihen kohdistuvasta verotarkastuksesta.

Käräjäoikeus katsoi, että koska toiminnalla on tavoiteltu huomattavaa taloudellista etua, ja koska kirjanpito oli jätetty tekemättä pitkältä ajalta, oli tekoja kokonaisuutena pidettävä törkeänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.