Mainos

Lapin Ur­hei­lu­gaa­la ra­ken­tuu yh­teis­työ­voi­min – ”Ilman gaa­la­vie­rai­ta ja kump­pa­nei­ta tämä ei olisi mah­dol­lis­ta”

Lapin Urheilugaala järjestetään kolmannen kerran 11. tammikuuta 2020. Urheilua ja liikuntaa juhlistava gaala kokoaa jälleen urheilun ystävät saman katon alle. Tämä ei kuitenkaan onnistuisi ilman gaalan oikeudenhaltijoiden sekä yhteistyökumppaneiden tärkeää panosta.

”Lapin Urheilugaala on koettu erittäin hyväksi paikaksi verkostoitua ja rakentaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä. Aikaisemmissa gaaloissa osallistujajoukko on saapunut tasaisesti ympäri Lappia”, toteaa Lapin Liikunnan toiminnanjohtaja Maarit Toivola. Vieressä (vas.) Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen ja Santasport Lapin Urheiluopiston tulosaluejohtaja Heikki Keskitalo.
”Lapin Urheilugaala on koettu erittäin hyväksi paikaksi verkostoitua ja rakentaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä. Aikaisemmissa gaaloissa osallistujajoukko on saapunut tasaisesti ympäri Lappia”, toteaa Lapin Liikunnan toiminnanjohtaja Maarit Toivola. Vieressä (vas.) Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen ja Santasport Lapin Urheiluopiston tulosaluejohtaja Heikki Keskitalo.
Kuva: Lapin Urheilugaala

Järjestelyt ovat kovassa vauhdissa Lapin Liikunnan toimistolla. Seuraava Lapin Urheilugaala on aivan nurkan takana. Ilmoittautuminen on jo alkanut tammikuussa juhlittavaa gaalaa varten.

– Gaala järjestetään tällä kertaa Rovaniemellä SantaParkissa, joka on paikkana erityisen kiinnostava. Illallispaikkojakin on 100 enemmän kuin aikaisemmin, esittelee Lapin Liikunnan toiminnanjohtaja Maarit Toivola.

– Luulen, että kaikki, jotka haluavat mukaan, pääsevät osallistumaan gaalaan, lisää Toivola hymyillen.

Lapin Liikunta on erityisen ylpeä urheiluseurojen aktiivisesta osallistumisesta ja siitä, että tapahtuma on mahdollista järjestää Lapissa.

– Ilman gaalavieraita ja kumppaneita tämä ei olisi mahdollista, toteaa Toivola.

Oikeudenhaltijat tukena alusta asti

Organisointia hoitavan Lapin Liikunnan lisäksi Lapin Urheilugaalan oikeudenhaltijoita ovat Lapin Aluehallintovirasto, Santasport Lapin Urheiluopisto ja Lapin Kansa.

– Lapin urheilugaala on lunastanut paikkansa. Se on erittäin tärkeä ja mielenkiintoinen tapahtuma. Gaala tulee kerta kerralta vahvemmaksi ja puolustaa paikkaansa, kommentoi liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona Lapin Aluehallintovirastosta. Joona muuan muassa vastaa valtionavustuksista liikuntapaikkojen rakentamishankkeisiin.

Myös Santasport Lapin Urheiluopiston tulosaluejohtaja Heikki Keskitalon mielestä on hienoa, että alueellinen urheilugaala on saatu Lappiin. Lähtöajatuksena on ollut se, että gaalassa huomioidaan koko urheilun sektori.

– Gaalassa oikein havahtuu siihen, kuinka moninainen Lapin liikunta- ja urheilukenttä on. Se aukeaa sinä iltana konkreettisesti, kuinka tärkeästä ja laajasta asiasta on lopulta kyse. Huomionosoitukset ovat tärkeitä, summaa Keskitalo.

Markkinoinnin saralla apuna on taas ollut alusta lähtien Lapin Kansa, joka vastaa myös gaalan live-striimauksesta. Suora lähetys juhlasta pyörii Lapin Kansan nettisivuilla tänäkin vuonna.

– Paikallisena mediana koemme tärkeäksi olla mukana Lapin Urheilugaalassa, jossa tuetaan paikallisia urheilijoita, seuroja sekä taustavoimia. Ihmiset pääsevät myös jälleen valitsemaan vuoden sykähdyttävimmän lappilaisen urheilutapahtuman, jonka äänestys pyörähtää käyntiin ensi kuussa, muistuttaa Lapin Kansan myyntipäällikkö Tarja Oljakka hymyillen.

Yhteistyökumppanit tärkeässä osassa

Oikeudenhaltijoiden lisäksi gaala ei voisi onnistua ilman tärkeitä yhteistyökumppaneita. Useat yritykset ja toimijat ovat jo lähteneet mukaan, kuten Rovaniemen kaupunki, LähiTapiola Lappi, Veikkaus, BRP, Inno4Sport ja SantaPark.

Veikkauksen yhteyspäällikkö Ville Peltoniemen mukaan alueelliset urheilugaalat ovat erinomaisia tapahtumia nostaa maakuntien parhaat urheilijat, seurat, taustavoimat esiin respect-hengessä.

– Aluegaaloilla on tärkeä merkitys paikallisen urheilu- ja seuratoiminnan arvon nostamisessa, toteaa Peltoniemi.

Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläisen mukaan kunnan tehtävänä on kuntalaisten hyvinvoinnin ja alueen elinvoimaisuuden kehittäminen. Molemmat tavoitteet edistyvät liikunnan ja urheilun avulla.

– Odotan, että urheilugaalassa juhlistetaan erityisesti paikallistason liikuntaa ja urheilua, jotka ovat lähestulkoon kokonaan vapaaehtoistoimintaa. Urheilijat, valmentajat, huoltajat ja muut toimihenkilöt pukevat itsensä kaikkina muina vuodenpäivinä verkkareihin, joten kerran vuodessa on syytä juhlia arvokkaasti ja iloisesti, huikkaa Hämäläinen hymyillen.

Mukana yhteistyökumppanina on myös LähiTapiola Lappi, joka on maailman ainoa lappilainen vakuutusyhtiö. Terveyden edistämisen hengessä yhtiö tukee monenlaista lappilaista liikuntaa ja urheilua.

– Urheilumenestys vaatii lahjakkuutta ja määrätietoista harjoittelua - joskus myös onnea. Menestyvän urheilijan tai joukkueen taustalla tekee usein töitä monta arjessa näkymätöntä toimijaa. Onnistumisen hetkellä ilo kertautuu: siinä tuulettavat niin urheilija, taustavoimat kuin kannustajatkin. Toivottavasti tuleva Urheilugaala nostaa esiin sekä menestyneitä urheilijoita, onnen hetkiä, että hiljaisia taustavaikuttajia, summaa LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela.

Ilmoittautuminen on alkanut

Lapin Liikunnan henkilökunta kannustaakin kaikkia ilmoittautumaan jo nyt, sillä paikat on loppuunmyyty aikaisempina vuosina. Vinkkinä Toivola heittää mahdollisuuden varata "joukkueille" 10 hengen pöytävarauksen.

– Tilaisuudessa on mukana kaikki liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin väki. Ilmoittautuneita on tullut mukavaan tahtiin jo tässä vaiheessa. Lämpimästi tervetuloa!

”Toivottavasti gaalaan tulee runsas vastaanotto. Pääsemme juhlistamaan Lapin liikuntaa ja urheilua ykköset päällä vain yhtenä päivänä vuodesta”, toteavat Hämäläinen, Toivola ja Keskitalo.
”Toivottavasti gaalaan tulee runsas vastaanotto. Pääsemme juhlistamaan Lapin liikuntaa ja urheilua ykköset päällä vain yhtenä päivänä vuodesta”, toteavat Hämäläinen, Toivola ja Keskitalo.
Kuva: Lapin Urheilugaala

Ilmoittaudu nyt!

Aika: lauantai 11.1.2020 klo 18-22. Ilta jatkuu musiikin ja tanssin merkeissä klo 24 asti.

Paikka: SantaPark (Tarvantie 1, Rovaniemi)

Liput: Varmista paikkasi tilaamalla illalliskortti ennakkoon 31.10.2019 mennessä hintaan 70 euroa, jonka jälkeen 75€ 20.12.2019 asti. Pukukoodi tumma puku.

Lisätietoja ja illalliskorttien tilaukset: 040 166 2063, toimisto@lapinliikunta.fi tai www.lapinliikunta.com/seura/lapin-urheilugaala/

Tiesitkö? Lapin Urheilugaalassa 2020 palkitaan nyt ensimmäistä kertaa Vuoden liikkuvin työpaikka -palkinto

Valtakunnallisessa Urheilugaalassa palkintoa on jaettu kahtena vuotena. Nyt on aika palkita vuoden 2019 liikkuvin lappilainen työpaikka pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä henkilöstöliikunnan eteen.

Onko työpaikkasi kenties vuoden 2019 Lapin liikkuvin työpaikka? Hae rohkeasti >>