Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Tilaajille

Lapin suu­ri­tu­loi­sim­mat asuvat Ro­va­nie­men Pöyk­kö­läs­sä – Katso haulla oman asuin­aluee­si tu­lo­tie­dot

Pienituloisimmat asuvat maakunnan haja-asutusalueilla kylissä. Matkailukeskukset Levi, Luosto ja Ylläsjärvi nousevat esiin tulojen vertailussa.

Rovaniemen Pöykkölä on Lapin suurituloisin alue, jos vertailua tehdään postinumeroalueittain. Pöykkölässä on paljon omistusasuntoja.
Rovaniemen Pöykkölä on Lapin suurituloisin alue, jos vertailua tehdään postinumeroalueittain. Pöykkölässä on paljon omistusasuntoja.
Kuva: Jussi Leinonen

Lapin suurituloisimmat asukkaat asuvat Rovaniemen Pöykkölässä postinumeroalueella 96460, ilmenee Verohallinnon julkaisemista postinumerokohtaisista tulo- ja verotiedoista vuodelta 2019. Toiseksi suurimmat tulot löytyvät Torniosta postinumeroalueelta 95450.

Pöykkölän asukkaiden yhteenlaskettujen veronalaisten tulojen mediaani oli 33 398 euroa. Mediaani kuvaa joukon keskimmäistä. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että Pöykkölässä asuu yhtä monta ihmistä, jotka tienaavat mediaanituloista enemmän ja vähemmän.