pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lapin pe­las­tus­joh­ta­ja Aarto huo­lis­saan yk­si­tyis­ten tulvaan va­rau­tu­mi­ses­ta : "Ih­mi­set ha­lua­vat ensin nähdä veden ennen kuin us­ko­vat, että tulva tulee"

Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto on huolissaan ihmisten varautumattomuudesta tulvaan. Aarto kirjoittaa asiasta Lapin pelastuslaitoksen blogissa.

– Kun itse asun Rovaniemellä tulvariskialueen laitamilla, on ollut helppo tehdä omakohtaisia havaintoja siitä, kuinka vähän lopulta kiinteistöjen suojauksia on vielä tehty Saarenkylän alueella. Yleinen näkökulma on, että halutaan ensin nähdä vesi ennen kuin uskotaan, että tulva tulee.

Aarron mukaan ihmisillä on tietoa, mutta siltikin ei-tekemisen filosofia on vallalla, vaikka muutaman sadan euron investoinnilla voi välttää kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

– Näin viranomaisena on helppo olla huolestunut, sillä jokainen meistä tietää, että siinä vaiheessa, kun vesi alkaa nousta, aika ei enää riitä suojausten tekemiseen ainakaan, jos materiaalit eivät ole käsillä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi