Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin pe­las­tus­joh­ta­ja Aarto huo­lis­saan yk­si­tyis­ten tulvaan va­rau­tu­mi­ses­ta : "Ih­mi­set ha­lua­vat ensin nähdä veden ennen kuin us­ko­vat, että tulva tulee"

Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto on huolissaan ihmisten varautumattomuudesta tulvaan. Aarto kirjoittaa asiasta Lapin pelastuslaitoksen blogissa.

– Kun itse asun Rovaniemellä tulvariskialueen laitamilla, on ollut helppo tehdä omakohtaisia havaintoja siitä, kuinka vähän lopulta kiinteistöjen suojauksia on vielä tehty Saarenkylän alueella. Yleinen näkökulma on, että halutaan ensin nähdä vesi ennen kuin uskotaan, että tulva tulee.

Aarron mukaan ihmisillä on tietoa, mutta siltikin ei-tekemisen filosofia on vallalla, vaikka muutaman sadan euron investoinnilla voi välttää kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

– Näin viranomaisena on helppo olla huolestunut, sillä jokainen meistä tietää, että siinä vaiheessa, kun vesi alkaa nousta, aika ei enää riitä suojausten tekemiseen ainakaan, jos materiaalit eivät ole käsillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.