Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Lapin pa­lo­mie­het to­si­toi­miin Kii­ru­nas­sa

Barents Rescue 2019 tarjoaa palokunnille yhteistyön avaimia.

Tornion paloasemalle kokoontuu neljän pohjoisimman pelastuslaitoksen ajoneuvoja ja henkilöstöä. Lapin, Jokilaaksojen, Kainuun ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitosten yhteinen arktinen pelastusjoukkue on lähdössä Ruotsin Kiirunaan Barents Rescue 2019 -harjoitukseen.

Lapin pelastuslaitosten yhteinen Arctic Rescue Team on yhdeksän pelastusalan ammattilaisen tiimi, joka on harjoitellut yhdessä ja erikseen.

– Näillä Kiirunan kaltaisilla harjoituksilla on iso merkitys. Tavalliset hälytystyöt voimme harjoitella kotosalla, mutta isompien onnettomuuksien harjoittelussa kansainvälinen Barents Rescue on hyvä lisä. Näissä voimme oppia toimintatapoja muiden maiden pelastusviranomaisilta. Yksi tärkeä asia on saada toimivat viestintäkanavat, jotka nyt ovat mukana ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa, toteaa Lapin ryhmänjohtaja Marco Ibarra.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.