Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lapin kou­luil­la on pulaa ma­te­maat­tis­ten ai­nei­den si­jai­sis­ta– Yli­opis­to-opis­ke­li­jat ovat liian kaukana kun­nis­ta ja harva muuttaa syr­jä­seu­dul­le pät­kä­työn perässä

Lapin kuntien kouluissa ylioppilaat tekevät sijaisuuksia, koska opettajaksi opiskelevat eivät kerkeä niitä tehdä eivätkä he ole paikkakunnalla.

– Opiskelijoille on sijaisuuksia tarjolla ja niitä voi tehdä loppuun palamatta, jos myöhässä valmistuminen ei haittaa, toteaa toista vuotta Oulun yliopistossa matematiikkaa opiskeleva Eetu Lehtonen.

Rovaniemeläislähtöinen opiskelija ei ole tehnyt opintojen aikana sijaisuuksia, mutta hän on auttanut kavereitaan matematiikassa aina yläasteelta asti.

– On mahtavaa nähdä, kun opetettava saa ahaa-elämyksen.

– Näkisin, että yliopisto-opintojen tiukka kurssimuotoisuus opintojen alussa vaikeuttaa sijaisuuksien tekemistä opiskelun ohella, pohtii Lapin aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastaja Kari Torikka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.