Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Lapin kau­pun­git kuk­ki­vat pian sur­fi­niaa ja sa­met­ti­kuk­kaa – Kemissä va­li­taan tuulta kes­tä­vät kukat, Ro­va­nie­mel­lä kylmää sie­tä­vät

Kukkien väriloistosta voi nauttia jo useissa Lapin kaupungeissa.

Kemissä ja Torniossa suurin osa kukkaistutuksista on jo paikoillaan, mutta Rovaniemellä kukkien istutus on vielä täydessä vauhdissa. Juhannukseen mennessä kaupunkien kukat kukkivat.

Pohjoisessa kukat istutetaan tyypillisesti kesäkuun alkupuolella yöpakkasten väistyessä. Rovaniemellä istutukset aloitetaan joka vuosi noin 10. kesäkuuta.

– Kemissä istutukset ovat loppusuoralla, sillä istutukset aloitettiin tänä vuonna aavistuksen aikaisemmin, Kemin puistosuunnittelija Aino Krigsholm sanoo.

Kukat koristavat kaupunkien keskeisiä paikkoja, kuten kävelykatuja ja keskeisiä puistoja. Kemissä kukkaistutuksia voi ihailla esimerkiksi kävelykadulla ja sisäsatamassa. Torniossa kukat kukkivat muun muassa Ainopuistossa ja Apteekinpuistossa ja Rovaniemellä Pajakylässä ja Hallituskadulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.